karolcia91 Posted August 17, 2016 Share Posted August 17, 2016 Pracownik uległ wypadkowi przy pracy. Zespół powypadkowy uznał zdarzenie i sporządził protokół powypadkowy. Pracownikowi za czas niezdolności do pracy wypłacono zasiłek wypadkowy. Po zakończonym leczeniu pracownik udał się do ZUSu w celu uzyskania jednorazowego odszkodowania. ZUS jednak nie uznał wypadku przy pracy i odmówił prawa do odszkodowania z powodu braku przyczyny zewnętrznej, o czym poinformował w decyzji pracownika i pracodawcę. Nakazano zwrócić pracodawcy różnicę wypłaconego wynagrodzenia. Co w takiej sytuacji ma zrobić pracodawca? Co zrobić z wypadkiem ( z protokołem) który już został uznany przez zespół powypadkowy i zatwierdzony przez pracodawcę? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lama1980 Posted August 19, 2016 Share Posted August 19, 2016 Jak dla mnie to już nie da się nic więcej zrobić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karolcia91 Posted August 21, 2016 Author Share Posted August 21, 2016 No ale jak ma się zachować pracodawca poza zwróceniem różnicy??"Nakazano zwrócić pracodawcy różnicę wypłaconego wynagrodzenia. Co w takiej sytuacji ma zrobić pracodawca? Co zrobić z wypadkiem ( z protokołem) który już został uznany przez zespół powypadkowy i zatwierdzony przez pracodawcę?" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now