haroldzik Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Witam mam problem a wiec jadac z tesciem najechala na tyl naszego samochodu ciezarowka nasz samochod do kasacji, natomiast ja tego samego dnia trafilem do szpitala ogolne potluczenia plus stluczenie kregoslupa w czesci szyjnej pobyt w szpitalu trwal 3 dni zwolnienie L-4 na okres 30 dni i na 10 dni musz nosic kolnierz shantza .Ubezpieczony jestem a pzu zycie indywidualnie suma ubezpieczenia 11000 zl z tego co wiem moge starac sie o odszkodowanie z oc sprawcy sprawa zakonczona mandatem na miejscu moje pytanie na jakie mniej wiecej odszkodowanie moge liczyc i czy moge ubiegac sie o odszkodowanie z oc i z mojego ubezpieczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gosiak Opublikowano 21 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 Nie jestem w stanie Ci powiedzieć jak wysokie odszkodowanie otrzymasz. Suma odszkodowania zależy od stopnia uszczerbku na zdrowiu jakiego doznałeś. O odszkodowanie możesz się starać tylko z OC sprawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bernadeta Opublikowano 21 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 Możesz się starać o odszkodowanie z OC sprawcy wypadku jak również ze swojego ubezpieczenia NW jakie zapewne masz w PZU (często jest to ubezpieczenie grupowe z pracy).Ja obecnie też się staram o takie.Byłam poszkodowana w wypadku samochodowym (zwolnienie L-4 14 dni). pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haroldzik Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Witam ponownie a wiec lekarz przedłuzyl mi zwonienie jeszcze o 15 dni .Najgorsze jest to ze jestem kierowca zawodowym, i teraz mam stracha kierowac samochodem nie wiem czy isc z tym do lekarza . Boje sie ze potem bede mial problemy w pracy jak bede sie leczyl u psychologa . Czy takie leczenie ma wplyw na odszkodowanie i do czego to zaliczyc do uszczerbku zdrowia ,czy zadoscuczynienia. Mam jeszcze jedno pytanie czy do mojej sprawy oplaca sie brac firme ktora pomaga w otrzymaniu odszkodowania , i jaka moze byc suma odszkodowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaromiko Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Podpisz ugodę na 50 000 nie będzie dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haroldzik Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Czy to jest realna suma , i czy mozna ja somodzielnie uzyskac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alek90 Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Nie podpisuj ugody !!!!!!!!!!!!! kwota realna ale samemu będzie ciężko uzyskać, lepiej wynająć firmę, napewno uzyska więcej niz samemu by się robiło. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haroldzik Opublikowano 28 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 Czy jest jakas firma ktora mi pomorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkoda Opublikowano 16 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2011 gosiak wrote: Nie jestem w stanie Ci powiedzieć jak wysokie odszkodowanie otrzymasz. Suma odszkodowania zależy od stopnia uszczerbku na zdrowiu jakiego doznałeś. O odszkodowanie możesz się starać tylko z OC sprawcy. Pomieszanie z poplątaniem! Z jednej strony pisze Pani, że odszkodowanie tylko z polisy OC sprawcy (co jest nieprawdą), a z drugiej strony, że suma odszkodowania zależy od stopnia uszczerbku na zdrowiu (a tak jest tylko w przypadku odszkodowana z ubezpieczeń dobrowolnych NNW gdzie wysokość świadczenia to iloczyn trwałego uszczerbku na zdrowiu i sumy ubezpieczenia). Poszkodowana może likwodwać szkodę zarówno z polisy OC sprawcy kolizji/wypadku i żądać odszkodowania (koszty leczenia i rehabilitacji, utracony dochód, zniszczone mienie podczas zdarzenia) jak i zadośćuczynienie za ból fizyczny i cierpienie psychiczne. Również należy likwidować szkodę z ubezpieczenia NNW- gdzie należy się odszkodowania za trwały uszczerbek na zdrowiu i ewentualnie koszty leczenia itp. (w zależności od OWU). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkoda Opublikowano 16 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2011 haroldzik wrote:Witam ponownie a wiec lekarz przedłuzyl mi zwonienie jeszcze o 15 dni .Najgorsze jest to ze jestem kierowca zawodowym, i teraz mam stracha kierowac samochodem nie wiem czy isc z tym do lekarza . Boje sie ze potem bede mial problemy w pracy jak bede sie leczyl u psychologa . Czy takie leczenie ma wplyw na odszkodowanie i do czego to zaliczyc do uszczerbku zdrowia ,czy zadoscuczynienia. Mam jeszcze jedno pytanie czy do mojej sprawy oplaca sie brac firme ktora pomaga w otrzymaniu odszkodowania , i jaka moze byc suma odszkodowania1) Ma znaczenie na wyskość zadośćuczynienia.2) Suma odszkodowania i zadośćuczyniania zawsze szacowana jest indywidualnie bazując na dokuemtnacji medycznej i wywiadu z poszkodowanym (sposób życia przed wypadkiem i po wypadku- wpływ urazów na życie prywatne i zawodowe). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi