Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

Wypadek poza miejscem i godzinami pracy

Gosiek
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Witam!

Mam nietypową sprawę, gdyż miałem niedawno nieciekawe zdarzenie z wypadkiem i miałem szyta głowę(2 szwy). Nie znam osoby która mi to przyrządziła więc lekarzowi powiedziałem, że upadkem. Chciałbym się starać o jakiekolwiek odszkodowanie tylko trzeba podkreślić fakt iż na wypisie mam napisane, że byłem pod wpływem, bo tak było..

• 2 tygodnie później...
Mam problem niedawno jakieś 4 miesiące temu uległam wypadkowi Rozcięłam rękę w nadgarstku i przy okazji nerw łokciowy Czy do tej pory powinien nie boleć ręka i czy powinno być coś takiego że po po prostu mam małego palca u ręki całego zimnego cały czas Chociaż że siedzę w cieple i go prawie nie czuję się dobrze lekarzem i zrobił i operację i połączyli ten nerw łokciowy proszę o kontakt z odpisywaniem po prostu w tym co naprawdę się znają bo mi na tym zależy Ręka mnie do tej pory boli i to bardzo boli i nie daje rady praktyczne wytrzymać z tą ręką?

• 3 lata później...

Dzień dobry, tato już w domu po pracy zaczął ciąć na pile stołowej i uległ wypadkowi. Praktycznie stracił palca środkowego prawej ręki. Czy w tym przypadku będzie mu się należeć jakieś odszkodowanie? Aktualnie tata przebywa na L4.

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Witam serdecznie,

jeśli wypadek zdarzył się po pracy, we własnym gospodarstwie domowym (nie świadczono np. pomocy w gospodarstwie rolnym lub u sąsiada) jedyną możliwością uzyskania odszkodowania jest świadczenie z polisy na życie lub następstw nieszczęśliwych wypadków. Jeśli tata posiada także ubezpieczenie pracownicze, które nie zawiera zawężenia ochrony jedynie do zdarzeń, które miały miejsce w pracy, również można dochodzić odszkodowania z tej polisy. Przed zgłoszeniem roszczeń proszę zapoznać się zapisami polisy i OWU (Ogólne Warunki Ubezpieczenia), które mogą wskazywać na ewentualne wyłączenia odpowiedzialności oraz zakres ochrony. Wypłata uzależniona będzie od doznanego uszczerbku oraz sumy ubezpieczenia, na jaką zawarto polisę.

W tym przypadku uszczerbek na zdrowiu będzie znaczny. Więcej w tym temacie można znaleźć tutaj: https://odzyskaj.info/poradnik-odszkodowania/uszczerbek-na-zdrowiu-a-dochodzenie-roszczen-z-ubezpieczenia-nnw/

Roszczenia takie można zgłosić na etapie leczenia (z ostateczną weryfikacją po jego zakończeniu) lub już po całkowitym wygojeniu i zakończeniu leczenia.

Pozdrawiam

Marta Sordon

Pozdrawiam

Marta Sordon

Campter Odszkodowania

tel. +48 795 005 188 ul. Oświęcimska 7, 42-700 Lubliniec

www.campter.pl

Skonsultuj bezpłatnie swoje prawa do odszkodowania