pbbablin Posted May 7, 2017 Share Posted May 7, 2017 Już dawno tu się nie udzielałem. Miałem w 2009 r wypadek 2 komunikacyjny. Po pierwszym rentę ZUS i jednorazowe odszodowanie. Po 2 z tej okazji ze renta z ZUS to od nich miałem tyko chorobowe. Postarałem się o rente z UFG dostałem wyrównawczą i do tej pory mi płacili. Ze przed wypadkiem od zusowskiej dorabiałem umowa na cały etat. Wysyłałem do tej pory decyzje Zus i mi przedłużali na ten sam okres. A co roku pit 37 i mi podwyższali do najniższej krajowej netto. W zeszłym po komisji też im wysłałem i poprosiłem bo na moją prośbę przeszyłali decyzje. A w tym roku inna likwidatorka się tym zajęła i mi odebrali. Dali 2 biegłych a i mimo wszystko opierali się na decyzji zus ze się nie pogorszyło ze nie idzie odrożnic skutków obrazenia głowy. Ale nie wdzieli pod uwage wogóle kręgosłupa uszkodzenia syjnego i L2-L3. CO MOZNA TERAZ ZROBIĆ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kjan Posted April 30, 2018 Share Posted April 30, 2018 Proponuję skorzystać z usług firm które się specjalizują w tej tematyce. Ja korzystałem z Vox veritas. Mają darmową poradę więc jak zadzwonisz to wszystko się Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Izabella86 Posted May 2, 2018 Share Posted May 2, 2018 kjan jak to jest? tutaj zachęcasz do skorzystania z ofert konkretnej kancelarii a kilka minut później dodajesz post jako klient z zapytaniem czy firma jest warta uwagi ciekawe z kogo chcesz zrobić wariata? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Katarzyna Neczaj Posted May 2, 2018 Share Posted May 2, 2018 Witaj, W tej sytuacji pozostaje ci złożyć reklamację, jak decyzja nadal będzie odmowna a ty się z nią nie zdarzasz to pozostaje złożyć pozew aby biegli i sąd ocenili zasadność roszczenia. PozdrawiamKatarzyna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Katic Posted May 14, 2018 Share Posted May 14, 2018 Myślałam, że UFG to wypłaca tylko jak ubezpieczyciel jest niewypłacalny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Katarzyna Neczaj Posted May 15, 2018 Share Posted May 15, 2018 Witak Katic, Zachęcam do zapoznania się z fajnym artykułem Rzecznika Finansowego, poniżej link https://rf.gov.pl/pytania-i-odpowiedzi/ubezpieczenia-komunikacyjne-odpowiedzialnosci-cywilnej-oc-zasady-ogolne/Jakie_zadania_realizuje_Ubezpieczeniowy_Fundusz_Gwarancyjny__Kiedy_Fundusz_wyplaca_odszkodowania___20236 PozdrawiamKatarzyna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts