predus Posted November 23, 2016 Share Posted November 23, 2016 Witammiesiąc temu miałam wypadek samochodowy.sprawca uderzyl w mój lewy bok samochodu z dużą siłąmiałam silne bóle pleców i szyji oraz silne bóle głowyw rezonansie wyszło - zniesienie fizjologicznej lordozy kregosłupa szyjnego.widoczna dwuboczna wieksza po lewej stronie wypuklina krążka międzykręgowego C4 / C5 zwęzająca dyskretnie otwory międzykręgowe. drobne osteofity na tylnych krawedziach trzonów kręgów szyjnych - czy to wynik wypadku?czy należy mi się za to jakieś odszkodowanie?na miejscu była Policja.czy nalezy mi sie jakies odszkodowanie z pracy - wypadek miał miejsce podczas jazdy do pracypozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marjed Posted December 27, 2016 Share Posted December 27, 2016 W razie wypadku w drodze do pracy lub z pracy nie przysługuje niestety poszkodowanemu jednorazowe odszkodowanie z ZUS. Przysługuje za to zasiłek chorobowy 100% . W razie stwierdzenia winy sprawcy( notatka policyjna), przysługuje świadczenie z polisy OC sprawcy. Poza tym, należy się wypłata z Pani polisy NNW. Mogę pomóc. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pomagam4 Posted December 28, 2016 Share Posted December 28, 2016 . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts