Wypadek 2 dni temu

Założył dawid123, 24 listopada 2016 · 349 wyświetleń

dawid123

Witam

Zderzyłem się z Panem który zawracał w miejscu gdzie jest tylko lewoskręt do fabryki aut ciężarowych,policja uznała moją winę jechałem z prędkością około 100-110km/h na dozwolonej 70-dziesiątce.Pan wjechał na 2 pasy ruchu umożliwiając mi tym jakąkolwiek czynność.Policja,która przyjechała wcześniej na miejsce uznała winę tamtego Pana,lecz jakże inteligentni Panowie z drogówki nie zauważyli że zawracanie tam jest niedozwolone.(Uderzyłem kierowcę w tył pojazdu).Sprawa poszła do sądu.

Co o tym myślicie uda się wygrać?

jacekdomanski
W takiej sytuacji koniecznością będzie dobry adwokat. Ze swojej strony mogę polecić tego: adwokat-figiel.pl/uslugi-prawne/prawo-karne Specjalizuje się w prawie karnym, bardzo mi pomógł w sprawie o kolizję (z mojej winy). Rozstrzygnięto ją na moją korzyść, choć na samym początku miałem poważne wątpliwości, czy to się uda.
Katarzyna Neczaj

dawid123 napisał(a):

Witam
Zderzyłem się z Panem który zawracał w miejscu gdzie jest tylko lewoskręt do fabryki aut ciężarowych,policja uznała moją winę jechałem z prędkością około 100-110km/h na dozwolonej 70-dziesiątce.Pan wjechał na 2 pasy ruchu umożliwiając mi tym jakąkolwiek czynność.Policja,która przyjechała wcześniej na miejsce uznała winę tamtego Pana,lecz jakże inteligentni Panowie z drogówki nie zauważyli że zawracanie tam jest niedozwolone.(Uderzyłem kierowcę w tył pojazdu).Sprawa poszła do sądu.
Co o tym myślicie uda się wygrać?

Witaj,

Myślę, że w postępowaniu sądowym zostanie powołany biegły, który na podstawie okoliczności zdarzenia oraz zebranego materiału dowodowego określi sprawcę zdarzenia. Niestety, że w Pana przypadku może być mowa o przyczynieniu się do zdarzenia. Warto mieć na etapie sądowym dobrego pełnomocnika.

Pozdrawiam
Katarzyna