timodo Posted December 15, 2016 Share Posted December 15, 2016 Witam,22 czerwca 2016 roku miałam wypadek w pracy. W dalszym ciągu przebywam na zwolnieniu lekarskim. Moja agencja pracy nie przekazała jednak żadnych informacji o wypadku do ZUS.Od 1 do 30 czerwca byłam zatrudniona na umowę o pracę tymczasową. Dostałam już świadectwo pracy , a także protokół powypadkowy. Kontakt z agencją pracy jest utrudniony, prosiłam ich o przekazanie dokumentacji powypadkowej do ZUS, jednak oni odpisali, że zrobią w przypadku :1. zakończenia leczenia2. nie jestem już pracownikiem ich firmy. Umowa zakończyła się z dniem 30 czerwca, pani w ZUS powedziała mi, że sprawa może się przedawnić. A ja już nie wiem co mam robić...Agencja pracy nie odpisuje i nie odbiera tel. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
timodo Posted December 16, 2016 Author Share Posted December 16, 2016 Nie jestem już pracownikiem agencji pracy (umowa o pracę tymczasową do 30 czerwca)Czy wniosek o wypłatę jednorazowego odszkodowania oraz druk z informacją od lekarza przesyłam do agencji pracy (płatnika składek) czy sama idę z tym do ZUS? Boję się, że agencja pracy będzie zwlekać z przekazaniem tych dokumentów do ZUS. Istnieje jakiś termin czy przedawnienie ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts