ada55511 Posted January 13, 2017 Share Posted January 13, 2017 Dzień dobry, mam problem czy zawiadomienie o wypadku zostało dobrze napisane, w zakładzie pan od BHP nie był skłonny do pomocy. Sytuacja wygląda tak, że chłopak jest serwisantem okien i drzwi i jeździ po Polsce. W grudniu w Krakowie podczas rozładunku skrzydła drzwiowego poczuł silny ból pleców i żeby dalej ruszyć musiał jechać na lekach przeciwbólowych. Po powrocie do firmy ( na pomorzu) udał sie do lekarza, dostał skierowanie na RTG, do poradni ortopedyczniej . W wyniku RTG wyszło : skaralizacja kręgu L5, niespojenie kręgu S1 i zniesienie fizjologicznej lordzy- odchylenie rozwojowe.W zawiadomieniu o wypadku napisałam kolejnoW okolicznościach : Przy rozładowaniu skrzydła drzwiowego na reklamacji u klienta poczułem nagły silny i ostry ból kręgosłupa, który na dłuższą chwilę mnie unieruchomił opóźniając i utrudniając dalszą pracę.W związku z w/w wypadkiem zostałem pszkodowany w następujący sposób : Siny ból spowodował konieczność zażywania leków przeciwbólowych na czas powrotu do firmy. Po wizycie u lekarza rodzinnego otrzymałem skierowanie na RTG i do poradni ortopedycznej oraz zwolnienie lekarskie na okres 3 tygodni. Ortopeda wystawił skierowanie na rehabilitację. RTG wykazało :skaralizacja kręgu L5, niespojenie kręgu S1 i zniesienie fizjologicznej lordzy- odchylenie rozwojowe. Czy jest to poprawnie napisane? Uprzejmie proszę o pomoc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts