Sortis1922 Posted May 8, 2017 Share Posted May 8, 2017 Witam,ostatnio na siłowni przez osobe trzecią która źle odłożyła sztange cały cieżar spadł na moją szczękę, przez co byłem szyty i mam uszczerbki w uzębieniu. Posiadam normalne ubezpieczenie NFZ ale nie mam ubezpieczenia od nieszczęśliwych wypadków. Czy w związku z tym mogę w jakikolwiek sposób ubiegać się o odszkodowanie od danej osoby albo od siłowni?Pozdrawiam i proszę o odpowiedź. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewe_pli Posted May 10, 2017 Share Posted May 10, 2017 Oczywiście, koniecznie skontaktuj się z ubezpieczycielem tej osoby (ma obowiązek Ci powiedzieć), a potem też z jakimś prawnikiem. A na przyszłość pomyśl o ubezpieczeniu ochron prawnej (ma ją D.A.S. na przykład w ofercie) – można spać spokojnie:) Trzymam kciuki, powodzenia! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maszak Posted June 21, 2017 Share Posted June 21, 2017 Nie zazdroszczę sytuacji. Porozmawiaj z siłownią, a potem skontaktuj się z DRB. Oni często mają do czynienia z nieszczęśliwymi wypadkami. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts