ljuk Opublikowano 1 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2017 Moja rodzina (żona, córeczka i ja) zostaliśmy kilka dni temu poszkodowani w kolizji samochodowej. Pani jadąca z naprzeciwka "nie zauważyła" łuku drogi, zjechała na nasz pas, uderzyła i strąciła nas do rowu. Szczęśliwie nikomu nic poważnego się nie stało.Za niespełna miesiąc mieliśmy zaplanowany wyjazd zagraniczny na wakacje samochodem. Mamy zarezerwowane mieszkanie oraz prom morski. W związku z tym, że samochód jest zniszczony nie mamy teraz możliwości pojechać na nie. Nie wiem, czy do tej pory uda mi się zakupić nowy, odpowiadający naszym potrzebom pojazd. Dodatkowo, ze względu na to, że boli mnie nadgarstek, kciuk i kark, mam trudności z kierowaniem pojazdem dlatego nawet samochodem zastępczym nie będę miał możliwości wybrać się na dłuższą podróż.Stąd moje pytanie - czy mojej rodzinie należy się zadośćuczynienie w związku z niemożliwością wykorzystania urlopu na wymarzone i długo planowane wakacje? Będziemy całe lato w domu siedzieć.... Jeśli tak, to w jaki sposób tego dochodzić? Pozdrawiam i dziękuję za ewentualną pomoc i wyjaśnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi