Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

Wypadek na treningu

damioza
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, w 2015r, dokładnie w maju po jednym z treningów nasilił się ból w lewym kolanie, Jako że miałem umówioną już wizytę do lekarza, poczekałem do niej. Lekarz ten przesłał mnie do ortopedy, który zlecił prześwietlenie, które nic nie wykazało,a następnie zostałem skierowany na rezonans na który czekałem ponad 6 miesiecy. Okazało się że pękła mi łękotka w związku z czym musi być wykonana artroskopia kolana, na którą czekałem kolejne 8 miesięcy, a zachowawczo poprosiłem ortopedę o skierowanie na rezonans drugiego kolana co by dmuchać na zimne. W drugim badanie wykazało to samo, zostałem skierowany na operację. Podczas artroskopii okazało się jednak że badanie się myliło a w prawym kolanie jedyne co to fałd maziowy miałem zebrany. A i podczas operacji na lewe kolano okazało się również że mam naderwane więzadło krzyżowe ( 6 lat treningów swoje zrobiło niestety)

Poprzez zapewnienia trenera który zajmuje się ubezpieczaniem w lipcu zgłosiłem się o odszkodowanie za te dwa kolana. W 2015 roku kiedy to było stwierdzane posiadałem dwie polisy: z klubu sportowego, oraz ze szkoły ( w której z resztą odbywały się treningi)

Dziś dostałem odmowę wypłaty odszkodowania bo cytuję "Przedstawiona dokumentacja nie potwierdza zaistnienia nieszczęśliwego wypadku w podanej dacie zdarzenia, oraz występowania w obrębie uszkodzonych narządów zmian pourazowych. Wskazuje natomiast na wystąpienie i leczenie zmian o charakterze chorobowym:

Mam zamiar się odwołać do decyzji, ponieważ uraz mógł się wydarzyć wcześniej, pewnie, z tym że nie ból nasilił mi się dopiero w maju podczas jednego z treningów tzw. Siłowych. Co do daty zdarzenia, gdy pisałem w PZU wniosek podany był 17.05. maja, natomiast pierwsza wizyta u ortopedy odbyła się pod koniec maja. W wyniku czekania na rezonans, kolejna moja wizyta odbyłą się dopiero 24.02. 2016 roku. Czy to może mieć główny wpływ na decyzję ?

Siema mordo znajdzi sobie inne forum bo tu od dluzszego czasu nikt nie pisze mi tez na 2 posty nikt nie odpisal sensownie tylko lapiduchy co moga wziasc twoja sprawe za % to forum juz upadlo pozdrawiam