Jankesik1995 Posted August 13, 2017 Share Posted August 13, 2017 Witam. Parę dni temu podczas wichury elementy dachu z bloku sąsiedniego uszkodził moje auto. Niestety nie posiadam polisy ac przez co nie mogę się ubiegać o odszkodowanie lecz poszedłem do wspólnoty mieszkaniowej i zgłosiłem ze dach uszkodził dość mocno. Na dowód pokazałem zdjęcia a oni odpowiedzieli ze odszkodowania nie dostanę. Czy jest możliwe wyciągnąć od nich odszkodowanie za uszkodzenie auta przez dach ??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adam211 Posted November 21, 2017 Share Posted November 21, 2017 W takim razie faktycznie może być problem z odszkodowaniem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
antii591 Posted March 21, 2018 Share Posted March 21, 2018 Miałem kiedyś podobną sytuację, ale przez to że się nie znam na tych kwestiach prawnych, papierkach itp. od razu sięgnąłem po pomoc firmy zewnętrznej która się w takich sprawach specjalizuje. polecam skorzystać, oszczędza się mnóstwo nerwów i czasu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Katarzyna Neczaj Posted March 23, 2018 Share Posted March 23, 2018 Witaj, Jak wspólnota ma OC to zgłoś szkodę do ich ubezpieczyciela. PozdrawiamKatarzyna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kozik262 Posted July 23, 2018 Share Posted July 23, 2018 Jeśli nie miałeś ubezpieczenia AC to nie dostanesz odszkodowania. Ewentualnie zasięgnij rady prawnika, być może są inne sposoby. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts