schalker Opublikowano 20 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2017 Witam, prowadzę korespondencję z firmą EUCO w związku z szkodą majątkową (samochód) - otrzymałem od nich do podpisania pełnomocnictwo które pozwoli im występować do ubezpieczyciela, policji i innych instytucji w celu otrzymania wszelkich niezbędnych informacji o szkodzie. Oprócz tego pełnomocnictwo jest dość szerokie i obejmuje również zawieranie ugód, reprezentowanie mnie przed sądem i otrzymanie ewentualnych pieniędzy na konto pełnomocnika. Czy podpisywać takie szerokie pełnomocnictwo ? Dodam, że chodzi mi jedynie o ustalenie czy należy się jakaś dopłata do odszkodowania czy nie. Agent mówi ze to standardowe pełnomocnictwo i w razie ewentualnego występowania w przyszłości do ubezpieczyciela czy do sądu z roszczeniami to potrzebna jest jeszcze dodatkowa umowa między mną a Euco. Proszę o radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi