paolo299 Opublikowano 20 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 Niedawno miałem wypadek samochodowy.Dobił do mnie samochód z jego winy,była policja , pytali się czy komuś się coś stało wszyscy stwierdzili ze nic sie nikomu nie stało.Karetki nie było.Po czterech dniach okazało się ze moją dziewczyne boli kregosłup jeżeli wystąpi leczenie czy mogę ulegac się od sprawcy wypadku odszkodowania za to leczenie ,czy ubiegac sie odszkodowania od pzu ??? Jak to działa ogólnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Campter.pl Opublikowano 21 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 Witam,Jeżeli na skutek wypadku doszło do obrażeń cielesnych pasażerów lub kierowcy, może on ubiegać się o odszkodowanie. Fakt, że poszkodowany nie zgłosił się tego samego dnia do szpitala nie znaczy, że nie odniósł szkody. Często bywa tak, iż dolegliwości bólowe (szczególnie przy skręceniu kręgów szyjnych) dają o sobie znać dzień po wypadku lub nawet później. W takiej sytuacji Twoja dziewczyna bezwzględnie powinna udać się do lekarza aby odnotował fakt pojawienia się dolegliwości bólowych i skierował do specjalisty lub na badania. Bez przedstawienia dokumentacji medycznej ubezpieczyciel może nie wypłacić odszkodowania.Zwrotowi podlegać będą również koszty leczenia, rehabilitacji, dojazdów do lekarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi