RWA KULSZOWA Czy nalezy się odszkodowanie?
Założył tedybatelfield, 29 grudnia 2017 · 738 wyświetleń
Witam,
Nieszczęśliwy wypadek definiuje się najczęściej jako zdarzenie nagłe, wywołane przyczyną zewnętrzną, w następstwie którego ubezpieczony, niezależnie od swej woli, doznał uszkodzenia ciała, rozstroju zdrowia lub zmarł. Biorąc pod uwagę twój opis można pokusić się że opisane zdarzenie można podciągnąć pod powyższą definicję, jednakże wszystko zależy czy masz świadków zdarzenia oraz co masz w dokumentacji medycznej.
Zrób zgłoszenie szkody po zakończeniu leczenia, niczym nie ryzykujesz.
Pozdrawiam
Katarzyna
cześć wszystkim :)
mam podobny problem tylko u mnie dolegliwości wystąpiły w pracy przy wspólnym podnoszeniu ładunku. Coś mi strzykneło w kręgosłupie i myślałem że skonam tam na miejscu. Przez mój atak bo lekarz powterdził że to nagły atak rwy, mój kolega z pracy doznał urazu, bo nie wytrzymałem i upuściłem ładunek. Mam pytanie czy obaj mamy prawo do odszkodoania skoro stało się to w pracy? Czy ja mogę mieć z tego jakieś nieprzyjemności? Jeszcze nie dostaliśmy protokołu ale wolę się zapytać na przyszłość.
Pozdro
Daro
Witam serdecznie,
w przypadku Pana obrażeń wystąpił atak chorobowy, który nie był związany z wykonywaną pracą - nie jest to bowiem dolegliwość przeciążeniowa (np. od dźwigania nadmiernych ciężarów) lecz związana ze zmianami zwyrodnieniowymi i uciskiem nerwów związaną z dyskopatią kręgosłupa lędźwiowego. Zespół powypadkowy może więc nie uznać Pana wypadku, za wypadek przy pracy. Jeśli na skutek upuszczenia ładunku Pana współpracownik doznał urazu - komisja powypadkowa będzie musiała potwierdzić, czy ładunek miał odpowiedni ciężar (nie zostały przekroczone normy dźwigania) oraz czy posiadali Państwo odpowiednie zabezpieczenie do przenoszenia ładunku. Jeśli w tym zakresie wykazane zostaną zaniedbania (np. ładunek powinien zostać przewieziony zamiast przenoszony) i naruszenie norm BHP wypadek powinien zostać zakwalifikowany, jako wypadek przy pracy. W takim wypadku, gdy w protokole powypadkowym zostanie wskazana nie tylko link zewnętrzny zablokowany ale również jego wina związana z nieprawidłową organizacją pracy, nadzorem lub nieprzestrzeganiem przepisów BHP Pana współpracownik będzie miał podstawy do roszczeń uzupełniających z OC pracodawcy. Po zakończeniu leczenia i uzyskaniu jednorazowego odszkodowania z ZUS powinien pozyskać polisę OC i zgłosić szkodę do ubezpieczyciela pracodawcy. Więcej o tym zagadnieniu znajdzie Pan tutaj:
link zewnętrzny zablokowany
Pozdrawiam
dziki-jar38