Pawel2222235 Opublikowano 19 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2018 Witam, przy wykonywaniu pracy, przeciąłem sobie nadgarstek prawej dłoni. Rana była na tyle głęboka, że uszkodziłem nerwy i w obrębie nie mam czucia na skórze. Założono mi 4 szwy, dano l4. Po tych wszystkich procedurach do uzyskania świadczenia z tytułu wypadku przy pracy byłem dzisiaj na komisji w zusie. Przy oględzinach powiedziałem, że jak o coś zahaczę tym przeciętym miejscem to czuje ból, również wspomniałem, że przeciąłem nerwy i nie mam czucia. Pokazałem bliznę, na którą lekarz orzecznik stwierdził, że muszę się udać z nią do kosmetologa (kto mi pokryje koszty kosmetologa?). Po rozmowie dostałem orzeczenie lekarza na którym ustalono 0% uszczerbku na zdrowiu. Złożyłem od razu odwołanie co do określenia uszczerbku i czekam na 2 komisję. Podsumowując mam teraz pytanie do Was, czy coś mi się należy za tą ranę i czy warto się ubiegać dalej, a mianowicie stawić się na tej drugiej komisji, która już nie znajduje się w moim mieście tylko kolejnym położonym około 50 km od mojego. Z góry dziękuje za odpowiedźPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi