Jump to content
Forum Odszkodowania

Wypadek w 2013 odszkodowanie

MarzenaR
 Share

Recommended Posts

Witam, miałam wypadek jeżdżąc konno. Złamałam kość udową, miałam wstawiane śruby i gwóźdź śródszpikowy, leczenie trwało pół roku, w tym rechabilitacja, po 3 latach kolejna operacja wyciągnięcia śrub i gwoździa (01.06.2017r), (wszystkie dokumenty posiadam), na pierwszym wypisie z kręgosłupem było wszystko ok, po drugiej operacji mam skrzywienie odcinka piersiowego. (długo chodziłam o kulach) i moje pytanie: czy mogę ubiegać się od właściciela konia o odszkodowanie?

Myślę, że tak, ale znająć życie to zależy od wielu rzeczy. Ubezpieczenia właściciela, czas od wypadku itd. Skontaktuj się z prawnikiem albo DRB to ci policzą wszystko i powiedzą na co możesz liczyć. Powodzenia!

MarzenaR wrote:

Witam, miałam wypadek jeżdżąc konno. Złamałam kość udową, miałam wstawiane śruby i gwóźdź śródszpikowy, leczenie trwało pół roku, w tym rechabilitacja, po 3 latach kolejna operacja wyciągnięcia śrub i gwoździa (01.06.2017r), (wszystkie dokumenty posiadam), na pierwszym wypisie z kręgosłupem było wszystko ok, po drugiej operacji mam skrzywienie odcinka piersiowego. (długo chodziłam o kulach) i moje pytanie: czy mogę ubiegać się od właściciela konia o odszkodowanie?

Nie bo roszczenie uległo przedawnieniu z upływem 3 lata od dnia wypadku (bo z tą datą należy wiązać powzięcie przez Panią informacji o szkodzie i o osobie odpowiedzialnej do jej naprawienia).