AM1975 Posted March 20, 2018 Share Posted March 20, 2018 Witam,Chciałbym zapytać czy brak rachunków nie jest przeszkodą do roszczenia wobec TU- zwrot kosztów za dojazdy na leczenie( rehabilitacja, lekarze, badania) ?Czy można zrobić kilometrówkę 0,8358 zł za km wraz z potwierdzeniem osoby, która mnie woziła samochodem na leczenie?Dodam, że samochód jest mój a woziła mnie bliska osoba. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej_Gryczka Posted March 20, 2018 Share Posted March 20, 2018 Sądy bardzo rzadko uznają kilometrówki, raczej wyliczają na podstawie trasy i średniego spalanie i tak proponuję ustalić koszty przejazdów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AM1975 Posted March 20, 2018 Author Share Posted March 20, 2018 Dziękuję, za odpowiedź. Pozwolę sobie jeszcze na sprecyzowanie:Po wypadku nie mogłem jeździć samochodem i woziła mnie bliska osoba u której stał samochód, w związku z powyższym było więcej kilometrów. Czy muszę napisać do TU jakieś oświadczenie, że ta osoba mnie woziła i samochód stał 6 km od mojego miejsca zamieszkania a co za tym idzie były większe koszty? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej_Gryczka Posted March 21, 2018 Share Posted March 21, 2018 AM1975 wrote:Dziękuję, za odpowiedź. Pozwolę sobie jeszcze na sprecyzowanie:Po wypadku nie mogłem jeździć samochodem i woziła mnie bliska osoba u której stał samochód, w związku z powyższym było więcej kilometrów. Czy muszę napisać do TU jakieś oświadczenie, że ta osoba mnie woziła i samochód stał 6 km od mojego miejsca zamieszkania a co za tym idzie były większe koszty?Wskazane są oświadczenia Pana i kierowcy + kopia dowodu rejestracyjnego samochodu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AM1975 Posted April 2, 2018 Author Share Posted April 2, 2018 Dziękuję Panie Mecenasie, będę zobowiązany. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts