Jump to content
Forum Odszkodowania

Rachunki za dojazdy na leczenie

AM1975
 Share

Recommended Posts

Witam,

Chciałbym zapytać czy brak rachunków nie jest przeszkodą do roszczenia wobec TU- zwrot kosztów za dojazdy na leczenie

( rehabilitacja, lekarze, badania) ?

Czy można zrobić kilometrówkę 0,8358 zł za km wraz z potwierdzeniem osoby, która mnie woziła samochodem na leczenie?

Dodam, że samochód jest mój a woziła mnie bliska osoba.

Sądy bardzo rzadko uznają kilometrówki, raczej wyliczają na podstawie trasy i średniego spalanie i tak proponuję ustalić koszty przejazdów.

Dziękuję, za odpowiedź. Pozwolę sobie jeszcze na sprecyzowanie:

Po wypadku nie mogłem jeździć samochodem i woziła mnie bliska osoba u której stał samochód, w związku z powyższym było więcej kilometrów. Czy muszę napisać do TU jakieś oświadczenie, że ta osoba mnie woziła i samochód stał 6 km od mojego miejsca zamieszkania a co za tym idzie były większe koszty?

AM1975 wrote:
Dziękuję, za odpowiedź. Pozwolę sobie jeszcze na sprecyzowanie:
Po wypadku nie mogłem jeździć samochodem i woziła mnie bliska osoba u której stał samochód, w związku z powyższym było więcej kilometrów. Czy muszę napisać do TU jakieś oświadczenie, że ta osoba mnie woziła i samochód stał 6 km od mojego miejsca zamieszkania a co za tym idzie były większe koszty?
Wskazane są oświadczenia Pana i kierowcy + kopia dowodu rejestracyjnego samochodu.

• 2 weeks later...