Wypadek na kopalni ... czy sie odwołać ???

Założył siwy2911, 16 czerwca 2018 · 796 wyświetleń

siwy2911
WItam serdecznie. Sprawa jakich tu wiele ... wypadek w pracy .... kopalnia.... pod ziemia... w wyniku tąpnięcia i opadu skał "nabawiłem" się otwartego , wieloodłamowego złamania kości piszczelowej oraz złamania kości strzałkowej , operacja , druty w nodze( któe bedą wyciągane za ok 3 lata ) , ponad rok leczenia i za uszczerbek na zdrowiu wczoraj otrzymałem z Pzu kwotę 7450 zl... która lekko mnie oburzyła ale moze ktoś pomoze mi się jakoś do tego odnieść. Z góry dziekuje.
maszak
Bardzo mało jak na taką sprawę. Może warto zwrócić się do prawnika albo firmy odszkodowawczej? Ze swojego doświadczenia polecam drb, ktorzy zamowali si emoja sprawa. Maja przedstawicieli w całym kraju wiec jak zadzownisz od centrali na pewno kogos znajda. Powodzenia!
Katarzyna Neczaj

Witaj siwy2911,

Zakładam w PZU byłeś ubezpieczony np. z ubezpieczenia grupowego. W przypadku roszczeń z NW warto zapoznać się z tabelą świadczeń i wówczas zweryfikować możliwy uszczerbek wyrażony w %. Jeżeli nie zgadzasz się z decyzją TU zawsze możesz zrobić reklamację/odwołanie.

Czy ruszyłeś już temat jednorazowego odszkodowania z ZUS?

Pozdrawiam

Katarzyna