Kaja0805 Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2018 WitamPracuje w Hotelu w Niemczech na 450 Euro, czyli to tzw umowa smieciowa.2 dni temu spadl mi odkurzacz na maly palec u nogi . wieczorem palec spuchl i rentgen wykazal zlamanie . lekarz dal zwolnienie na 3 tyg. teraz pytanie czy na takie smieciowej umowie cos mi sie nalezy- odszkodowanie ....dzis szefowa zglosila i wypelinila papiery do Berufsgenossenschaft. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katarzyna Neczaj Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Witaj Kaja, Wypadki w pracy i cała procedura w Niemczech są dość specyficzne (Wynagrodzenie chorobowe, Wypłata świadczeń z kasy wypadkowej, Zasiłek z tytułu wypadku przy pracy itp) Radziłabym poszukać do reprezentowania kancelarię prawną na miejscu, jeżeli nie znasz dobrze niemieckiego to z tego co się kiedyś orientowałam to są mecenasi praktykujący na terenie Niemiec i mówiący po polsku. PozdrawiamKatarzyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaja0805 Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Dzieki za podpowiedzale chcialam wiedziec czy w przypadku pracy na 450 euro nalezy sie wogole odszkodowanie czy tylko jesli placi sie prywatne ubezpieczenie.orientuje sie ktos?bo z tego co od znajomych slyszalam to w Niemczech trzeba byc prywatnie ubezpieczonym aby starac sie o odszkodowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi