Groszek123 Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Witam,Nurtuje mnie jedno pytanie. W jaki sposób moge sie ubiegać (i czy jest to w ogole mozliwe) o zwrot kosztow leszczenia - wizyta u specjalistów ortopeda/neurolog/psycholog + rehabilitacja w przypadku kiedy mam prywatna opieke (pakiet uslug w lux med, lacznie z rehabilitacja) i pracodawca pokrywa prawie wszystkie koszty związane z pakietem (ja doplacam jedynie 7zl). Przez co uslugi sa liczone jako 0zl. Mialam wypadek samochodowy gdzie sprawca uderzyl w tyl mojego samochodu z duza predkoscia podczas przepuszczania pojazdu uprzywilejowanego. Moj pojazd byl w tzw "kleszczach" cala sile przyjal na tyl, a dodatkowo uderzył przodem w pojazd stojacy przed nim. Z miejsca zdarzenia zabrala mnie karetka, gdzie po wstepnych badaniach (ogledziny, rtg) wypuszczono mnie do domu, bo stan mojego zdrowia nie wymagal hospitalizacji. Skierowano mnie do poradni w celu dalszego leczenia. Ortopeda zalecil sztywny kolnierz 3 tyg zwolnienia + rehabilitacja. Zniesiona lordoza, powierzchowny uraz szyji, utrzymujace sie dretwienia rak, bole w odcinku szyjnym i obreczy barkowej. Jezeli chodzi o odszkodowanie gdzie nie zostana wziete pod uwage koszty leczenia, to pozostaje mi ubieganie sie o zadośćuczynienie i zwrot zarobkow itraconych podczas wypadku/w trakcje leczenia. O jaka kwote moge "wnioskowac". Ja wiem, wiem bolu fizycznego oraz cierpienia psychicznego nie da sie wycenic, ale o jakiej realnej kwocie moge myslec? Dodam, ze jest to towarzystwo MTU. Z gory dziękuję za cenne wskazowki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej_Gryczka Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2018 1. skoro nie ponosił Pan kosztów związanych z leczeniem to brak jest szkody, a jak nie ma szkody to nie ma odszkodowania 2. kwota zadośćuczynienia zależy od wielu czynników, a tak przez opis na forum trudno będzie to ocenić. Myślę, że minimum 2 tyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej_Gryczka Opublikowano 28 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2018 Rysiekop wrote:Andrzej_GryczkaJeśli nie ponosił kosztów związanych z leczeniem nie oznacza to wcale braku możliwości roszczenia.Brak szkody to nie brak ponoszonych kosztów lecenia drogi Andrzeju.Jasne ,odszkodowanie jak piszesz nie będzie duże.rysiekop@gmail.comSkoro klient nie ponosił kosztów leczenia to w tym zakresie nie ma szkody, a jak nie ma szkody to nie ma odszkodowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi