Witam
Posiadam OC firmy budowlanej zawartej w firmie .............. - podczas remontu dachu doszło do zalań mieszkań ze względu na długotrwałe opady deszczu - po zgłoszeniu przez poszkodowanych reprezentowanych przez Zarządce budynków ubezpieczyciel zażadał wyjaśnien jak doszło czy mam uprawnienia do remontu dachu i tak dalej - moja odpowiedz była szczegółowa w której napisałem że robiłem wszystko zgodnie ze sztuką budowlaną , że zabezpieczałem wylewałem wodę podkładałem wiaderka itd ubezpieczyciel stwierdził że nie ma mojej winy i nie wypłaci odszkodowania.........ale gdybym nie prowadził prac na dachu nikogo by nie załało.........napisałem drugie pismo z żadaniem wypłatyodszkodawania dla zalanych właścicieli mieszkań i znowu odrzucili.... właściciele mieszkan nie maja ubezpieczeń.... zażadali ode mnie wykonania ich remontu... prosze o poradę co dalej robić ... czekać aż mieszkańcy podadzą mnie do sądu...czy może oddać mojego ubezpieczyciela do sądu.... płaciłe składki kilka lat a jak doszło do szkody to umywają ręce....prosze o pomoc