dotlukasz Opublikowano 10 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2018 Witam Państwa,Prowadzę jednoosobową działalność gospodarczą i dnia 16.01.2018 w drodze z biura do klienta na umówione spotkanie poślizgnąłem się na oblodzonym chodniku i złamałem dwie kości śródstopia. Do 5.03.2018 miałem nogę w szynie co skutecznie mnie unieruchomiło i przez ten czas nie mogłem pracować/ świadczyć usług.W tym czasie opłacałem składkę chorobową.ZUS sporządził kartę wypadkową i wypłacił mi za okres od 17.01.2018 do 05.03.2018 . ok 3 tysięcy zasiłku chorobowe.Stąd moje pytanie, czy w takim wypadku należy mi się odszkodowanie wypadkowe z uznaniem trwałego uszczerbku na zdrowiu?ZUS w karcie wypadku zaznaczył że wypadek nastąpił w drodze z biura do klienta. Z góry dziękuję Państwu za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katarzyna Neczaj Opublikowano 20 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2018 Witaj, Możesz dochodzić z ZUS jednorazowego odszkodowanie, w wysokości 20% przeciętnego wynagrodzenia za każdy procent stałego lub długotrwałego uszczerbku na zdrowiu. PozdrawiamKatarzyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi