trenerk Opublikowano 24 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 Witam. W styczniu miałem wypadek samochodowy nie z mojej winy. W szpitalu założyli mi kołnierz i kazali iść do przychodni. Więc poszedłem. Dostałem leki i L4 na 4 tygodnie. Teraz chciałbym uzyskać jakieś odszkodowanie od sprawcy ale nie wiem za bardzo jak się do tego zabrać. Obecnie zakończyłem okres leczenia. Przez to że nie chodziłem do pracy straciłem część wypłaty i kilka premii za sprzedaż. Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Campter.pl Opublikowano 26 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2008 Witam,ma Pan podstawy do starania się o kilka odszkodowań:- zadośćuczynienie- zwrot kosztów leczenia (jeżeli poniósł Pan jakiekolwiek koszty)- zwrot kosztów poniesionych w związku z wypadkiem- zwrot utraconych dochodów i premii (niezbędne jest przedstawienie dokumentacji)Czy dysponuje Pan notatką policyjną z miejsca wypadku? Posiada Pan dane sprawcy (nr polisy, pojazd, nr rej., nazwa TU)?W razie pytań służę radą, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yossa85 Opublikowano 7 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 jestem w podobnej sytuacji.dostałam l4 na 3 tygodnie.mam uraz odcinka szyjnego kręgosłupa.byłam pasażerem a samochód wjechał do nas 2 razy a ja uderzyłam karkiem o zagłówek.oczywiście nie była to nasza wina.na miejsce przyjechała policja i wszystko spisali.ciekawa jestem jak wysokie mogę uzyskać odszkodowanie.bo chirurg do którego chodzę powiedział że bóle karku a nawet głowy mogę odczuwać przez bardzo długi czas.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi