Sergiusz91 Posted June 21, 2018 Share Posted June 21, 2018 Witam mam nastepujacy problem - około 2 tygodnie temu bedac w pracy przestawialem narozniki i przenosilem stolik ważący okolo 20 kg i w tym momencie zabolala mnie reka nie patrzac na to poszedlem robic inne obowiazki lecz po 30 min zauważyłem że reka mi puchnie i cos twardego mi wyskoczylo przy nadgarstku poszedlem do przelozonego co kazal mi pojechac do szpitala tak i zrobilem dostalem zwolnienie na 1 tydzien pozniej na kolejny tydzien bo na kolejnej wizycie okazalo sie ze krwiak przy nadgarstku sie nie wchlania i trzeba go nakłuć i wyciągnąć tak i lekarz zrobil. Zanioslem zwolnienie do.pracy po czym zadzwonil do.mnie gosc od bhp i zaczal sie pytac co sie stalo.i.jak sie stalo i kto przy tym byl cala sytuacje mu opowiedzialem i tak spisal protokół. Wczoraj bylem w pracy poniewaz pan od bhp.przyjechal i podjął decyzję że nie moze uznac tego jako wypadku w pracy ponieważ nie mam świadków zdarzenia i.na kamerach tez zaduzo nie widac wiec mi tego nie może uznac i ze mu przykro ale moge napisac odwolanie w ciagu 5 dni. Co w tym przypadku mogę zrobić gdzie pisac i jak ma wygladac to odwolanie???? Bardxo bym byl wdzieczny za pomoc . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kozik262 Posted July 23, 2018 Share Posted July 23, 2018 Od każdej niesłusznej decyzji można się odwołać. Inna sprawa, że zawsze muszą być jacyś świadkowie, którzy potwierdzą wypadek. Czasem wiedza bhp nie wystarcza. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts