Gość Ares Opublikowano 16 Marca Udostępnij Opublikowano 16 Marca Auto wjechało w tył mojego auta i moje auto uderzyło w tył auta przede mną - byłam kierowcą i doznałam urazów:szyi, głowy i kolana prawego.Wezwałam 112 i karetka zabrała mnie na SOR: RTG kolana i TK głowy i szyi, zaopatrzona szwami rana kolana, przeciwtężcowy zastrzyk, wypisana do domu bez badań neurologicznych z zaleceniem noszenia kołnierza ortopedycznego i leki rozluźniające mięśnie. Bardzo źle czułam się-nadwrażliwość na bodźce zewnętrzne, rozkojarzenie, bóle głowy, brak koncentracji. Po 5dniach wizyta u neurologa( leki na system nerwowy i magnez) i zlecenie MR głowy i szyi (ognisko stłuczenia od krążka C4-C5 do C6-C7 za trzonem kręgu C4 jest ukrwiotocznienie)-skierowanie do neurochirurga; w 10 dniu zdjęcie szwów kolana i skierowanie na fizjoterapię (10xlaser,ultradźwięki, krioterapia).Po zabiegach kolano nadal boli przy schodzeniu ze schodów, nie mogę na nim uklęknąć choć zginam -lekarz zleca MR kolana. Neurochirurg -termin na 11.2026r (!) prywatnie trzeba iść. Nie wiem co dalej będzie ze zdrowiem kolana i szyi - szyja boli z tyłu przy pochylaniu głowy więc nadal noszę kołnierz ortop. (już 1,5 mca). Szkoda likwidowana z OC sprawcy- jak poprowadzić sprawy szkody na zdrowiu, dokumentację medyczną itp. Do tej pory nie przesłuchała mnie policja - jestem poszkodowaną. Z góry dziękuję za podpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi