Dnia 08.12.2017r uległem wypadkowi przy pracy na terenie zakładu pracy oraz godzin pracy. Uszkodzeniu uległ duży paluch u prawej stopy gdzie był zniekształcony paznokieć oraz powstał krwiak. Leczenie zakończyło się w marcu 2018r. Złożyłem dokumenty do ZUS o wypłatę jednorazowego odszkodowania po czym zostałem wezwany aby wstawić się do lekarza orzecznika ZUS w sprawie procentowego uszczerbku na zdrowiu spowodowanego skutkami wypadku.
Orzeczenie lekarza ZUS:
*" W oparciu o obowiązujące przepisy ustalono 0% uszczerbku na zdrowiu spowodowanego skutkami wypadku przy pracy z dnia 08.12.2017r"
*" Opis naruszenia sprawności organizmu: przebyte stłuczenie palca I stopy prawej z uszkodzeniem płytki paznokciowej i krwiakiem podpaznokciowym, bez pozostawienia zniekształcenia palca i bez zaburzenia jego funkcji, z prawidłowym odrostem płytki paznokciowej nie spowodowało uszczerbku na zdrowiu"
Chciałbym się odwołać od tej opinii ponieważ nie zgadzam się z nią po dziś dzień odczuwam skutki wypadku. Proszę o pomoc jak się odwołać? mam pouczenie aby sprzeciw kierować do komisji lekarskiej ZUS