matthew48 Opublikowano 1 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2018 Witam, jestem ubezpieczony w PZU, jest to ubezpieczenie grupowe z zakładu pracy. 9 czerwca 2018r. uległem wypadkowi (poza pracą), miałem połamaną nasadę nadgarstka w prawej ręce (jestem praworęczny), pojechałem na SOR, gdzie zrobiono mi prześwietlenie i założono gips. Przez okres 7 tygodni miałem założony gips w między czasie przez 4 tygodnie chodziłem na rehabilitację (magnetronik). po ściągnięciu gipsu miałem ponad miesiąc rehabilitacji (ćwiczenia, laser, hydromasaże). 6 września 2018r. wróciłem do pracy, co daje prawie 3 miesiące chorobowego, lecz ręka nie jest do końca sprawna do tej pory, mam problemy z jej ruchomością i odczuwam bóle w miejscu złamania. Po załatwieniu wszystkich potrzebnych dokumentów od lekarzy i z rehabilitacji złożyłem wniosek o odszkodowanie do PZU. po kilku dniach dostałem SMS z wiadomością że zostało wyliczone moje odszkodowanie bez komisji lekarskiej tylko na podstawie dostarczonej przeze mnie dokumentacji choroby, po otworzeniu tego linku na ekranie pokazała mi się kwota 3300zł i dwie opcje: akceptuje i nie akceptuje. Nie zgodziłem się z tymi wyliczeniami i zaznaczyłem nie akceptuje. Po kilku dniach dostałem kolejnego SMS z wyznaczonym miejscem i godziną komisji lekarskiej oraz informacją, że taka sama informacja przyjdzie do mnie oficjalnie pocztą. Pojechałem na komisję w której skład wchodził tylko jeden lekarz i jak się okazało na miejscu był to lekarz, który mnie leczył przez cały ten czas od czerwca do września (żeby było ciekawiej lekarz ten nie wysłał mnie nigdy w czasie tego leczenia na żadne zdjęcie RTG tylko wypisywał kolejne rehabilitacje, gdy zrobiłem zdjęcia prywatnie i chciałem mu pokazać na jednej z wizyt trwających u niego około 5 minut, powiedział że nie jest mu to potrzebne on ma papiery z SOR-u i wie co się stało), tak jak wcześniej nie spojrzał na żadną dokumentację ani na zdjęcia które miałem przy sobie tylko kazał mi przegiąć nadgarstek w jedną i drugą stronę następnie zacisnąć pięść i na podstawie tego co zobaczył stwierdził, że są problemy z ruchomością i to koniec komisji. Po kilku dniach przyszedł kolejny SMS, że kwota odszkodowania została przelana na moje konto, było to w piątek 28 września, dzisiaj tj. 1 października na moje konto wpłynęła kwota 2200zł, czyli 1100 zł mniej niż mi zaproponowali. Czy ktoś orientuje się co mogę w takiej sytuacji zrobić? Gdzie i w jaki sposób się od tego odwołać? Będę wdzięczny za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi