wszbart Opublikowano 25 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 Witamw listopadzie 2007 uległem wypadkowi (potrącenie na przejściu dla pieszych)Przechodząc na zielonym świetle zostałem potrącony na przejściu dla pieszych przez kobietę kierującą samochodem . w wyniku wypadku doznałem złamania trzonu kości ramiennej lewej ręki (jestem leworęczny) w spitalu spędziłem trzy dni , po miesiącu okazało się że kość się nie zrastai niezbędne jest zespolenie operacyjne (operacja w grudniu) na miejscu wypadku była policja sprawa trafiła do prokuratury i w marcu 2008 została umorzona z powodu iż trudno jest określić winnego. Czy w tej sytuacji przysługuje mi odszkodowanie z polisy OC kierującej samochodem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Campter.pl Opublikowano 26 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2008 Brak wskazania winnego w toku postępowania karnego nie musi przekładać się na postępowanie cywilne, jakim jest roszczenie odszkodowawcze do ubezpieczalni OC pojazdu sprawcy. Oczywiście, powinieneś starać się o zadośćuczynienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chomik Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2008 masz możliwość uzyskania świadczenia, ustal ubezpieczyciela kobiety która cię potrąciła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi