Ewa23 Posted November 15, 2018 Share Posted November 15, 2018 Tydzień temu miałam wypadek w pracy. Na SOR stwierdzono złamanie nadgarstka. Dzisiaj na wizycie u ortopedy lekarz stwierdził skrecenie i naderwanie nadgarstka. Czy w tej sytuacji mogę się starać o odszkodowanie z ZUS?. Protokół z wypadku jest spisany ale przy pierwszym stwierdzeniu że to złamanie nadgarstka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej Ambrozewicz Posted November 15, 2018 Share Posted November 15, 2018 lekarze orzecznicy będą oceniać całość dokumentacji medycznej i wszystko powinni wziąć pod uwagę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VOXVERITAS Posted November 16, 2018 Share Posted November 16, 2018 Pani Ewo, Jeżeli wypadek był z winy pracodawcy to może Pani starać o większe odszkodowanie niż standardowa polisa . Odbywa się to z oc sprawy wypadku . Dokument BHP pomaga to stwierdzić. Zespół VOX VERITASEwa23 wrote:Tydzień temu miałam wypadek w pracy. Na SOR stwierdzono złamanie nadgarstka. Dzisiaj na wizycie u ortopedy lekarz stwierdził skrecenie i naderwanie nadgarstka. Czy w tej sytuacji mogę się starać o odszkodowanie z ZUS?. Protokół z wypadku jest spisany ale przy pierwszym stwierdzeniu że to złamanie nadgarstka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts