Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

Odszkodowanie z OC HDI

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jakis czas temu mialem wypadek. Jechalem droga glowna a z posesji wyjezdzala inna osoba.. Uderzylem w niego w skutek czego byly oba auta mocno rozbite.. Przyjechala policja tamten uczestnik wypadku sie przyznal i dostal mandat... Sprawe zglosilem do HDI oczywiscie zrobili szkode calkowita.. Ale odmowili mi odszkodowania .. Wezwali wlasnego bieglego i uznali ze jechalem za szybko w skutek czego odmawiaja odszkodowania.. Uzasadnienie: Gdybym nie jechal tak szybko nie doszlo by do wypadku.. Dziwne jest to ze sprawa byla badana tydzien po wypadku i do wnioskow doszli po sladach hamowania i ogledzinach tamtego auta .. U mnie byl tylko likwidator szkod HDI, bieglego pozniej juz nie bylo .. Dziwne w tym wszystkim jest to ze 2 dni po wypadku juz sladow hamowania nie bylo .. zostaly rozjezdzone wiec na jakiej podstawie zostaly porobione wyliczenia .. Tym bardziej ze policjant stwierdzil przy kolizji ze predkosc nie zostala przekroczona i nie zostalem ukarany mandatem .. Prosze o wypowiedzenie sie w tej sprawie .. Moze to ja jestem w bledzie ..

przekrocznie prędkości może być powodem przyczynienia się do kolizji, w żadnym wypadku uznania sprawstwa, co zresztą trzeba jeszcze udowodnić w sądzie. Opinia rzeczoznawcy pracującego na zlecnie HDI nie będzie brana pod uwagę w sądzie, a powołany biegły z przyczyn braku dostatecznych dowodów nie będzie mógł wykazać że przyczyniłeś się do szkody. Myślę, że to jakiś głupek wyrwał się przed szereg, napisz odwołanie i przyszykuj się na proces o resztę odszkodowania

Bardzo dziekuje, tak wlasnie zrobie pisalem juz odwolania i nic nie daly poprostu trzeba isc z tym do sadu i tyle. Nawet jak nie wygram to wole probowac niz oddac im te 10 000zl raz juz tym z HDI odpuscilem 1500zl tym razem tego nie zrobie.. Dziekuje za slowa wsparcia..

• 2 lata później...
LEPSZĄ METODĄ JEST JAK ZBIOROWE SKARGI ZOSTANĄ SKIEROWANE DO RZECZNIKA UBEZPIECZONYCH,BO POTO ZOSTAŁA POWOŁANA TA INSTYTUCJA....A DRUGĄ JEST KOMISJA NADZORU FINANSOWEGO....MOŻNA TO ZROBIĆ DROGĄ INTERNETOWĄ......

• 2 tygodnie później...

witam tez mam problem z HDI posiadam dwa auta passata i transita passat w axa transit w HDI passatem jechał moj pracowniik ja wyjezdzając za łuku zobaczyłem jak przepuszcza auta jadace z naprzeciwka starajac skrecic w lewo niestety za łukiem zaczynał sie zjazd z górki gdzie jakies rolnik zasypał rów melioracyjny i cała woda z tego tez rowu wpływała na droge noca zamarzła i tak 3/4 pasa oblodzona 15 cm warstwą lodu!!!

czyli wracając do początku wyjeżdżam za łuku widzę przepuszczającego auta z na przeciwka passata wjezdzam na 15 cm warstwę lodu wpadam w poślizg i uderzam passata to było 25 lutego dokładnie tydzień później przyjeżdża do mnie rzeczoznawca jedziemy na miejsce zdarzenia i ten tez rzeczoznawca mówi mi że tydzień temu tez by miał w tym miejscu wypadek tyle ze miał trochę więcej szczęścia bo nikt z naprzeciwka nie jechał HDI NE CHCE ZAPŁACIC ZA SAMEGO PASSATA co zrobić???