Wert123 Posted March 6, 2019 Share Posted March 6, 2019 Witam, złamałam palec w pracy. Pracodawca uznał jako wypadek w pracy więc L4 było wypłacane 100%. Po 4 tygodniach, zgodnie z wypisem ze szpitala, miałam się udać do kontroli i ściągnięcia szyny. Chirurg na kontroli stwierdzi?, ?e nie doszło do złamania tylko stłuczenia. Czy warto ubiegać się o jednorazowe odszkodowanie do ZUSu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej_Gryczka Posted March 12, 2019 Share Posted March 12, 2019 Wert123 wrote: Witam, z?ama?am palec w pracy. Pracodawca uzna? jako wypadek w pracy wi?c L4 by?o wyp?acane 100%. Po 4 tygodniach, zgodnie z wypisem ze szpitala, mia?am si? uda? do kontroli i ?ci?gni?cia szyny. Chirurg na kontroli stwierdzi?, ?e nie dosz?o do z?amania tylko st?uczenia. Czy warto ubiega? si? o jednorazowe odszkodowanie do ZUSu? Z?o?enie wniosku o wyp?at? jednorazowe odszkodowania nie wi??e si? dla Pani z ?adnymi kosztami itp. ZUS ustali u Pani % trwa?ego uszczerbku na zdrowiu i ewentualnie dokona wyp?aty odszkodowania. Przy braku z?amania trzeba liczy? si?, ?e nie b?dzie uszczerbku na zdrowiu, a co za tym idzie odszkodowania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elizka88 Posted June 21, 2019 Share Posted June 21, 2019 Hmmm, ale to chodzi o to, ze ZUS nie chce Ci jakichs pieniędzy wypłacić czy jak ? Bo nie do końca rozumiem. Wiem, zę odzyskiwaniem odszkodowań zajmują się rożnego rodzaju kancelarię np ta https://voxveritas.pl ale jakby sprawa wyglądała w tym przypadku to prawde mówiąc nie mam pojęcia. najlepiej skontaktować się, przestawić sytuacje i dopytać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts