Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

Zlamany palec u nogi

Honcia
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam pytanie czy należy mi się odszkodowanie ( z ubezpieczenia dodatkowego) za zlamany 4 palec u lewej nogi ale mam tylko zdjęcie z potwierdzonym zlamaniem zadnych innych dokumentów bo nie byłam u zadnego lekarza tylko pojechałam do Pani która wstawia wybite palce zrobiła opatrunek i tak kazała chodzić przez tydz potem na kontrol przyjechać

Witaj,

zależy od ubezpieczenia NW jakie posiadasz - czy taka szkoda jest ubezpieczona i jaki jest zakres uszczerbku za złamany palec. Sprawdź polisę i warunki ubezpieczenia i przede wszystkim zgłoś szkodę.

• 3 miesiące temu...

Witam serdecznie,

zgłoszenie szkody do ubezpieczyciela wymaga udowodnienia (art. 6 k.c), po Pani stronie leży więc obowiązek potwierdzenia zaistnienia szkody i wykazania jej następstw. Towarzystwo ubezpieczeń może odmówić wypłaty bez żadnej dokumentacji medycznej. Może więc Pani spróbować pozyskać zaświadczenie od osoby udzielającej pomocy o dacie i wykonanych czynnościach medycznych.

O sposobie zgłoszenia roszczeń i wymaganych dokumentach może Pani przeczytać w poniższym artykule:

https://odzyskaj.info/poradnik-odszkodowania/odszkodowania-za-wypadki-w-domu/

Pozdrawiam

Pozdrawiam

Marta Sordon

Campter Odszkodowania

tel. +48 795 005 188 ul. Oświęcimska 7, 42-700 Lubliniec

www.campter.pl

Skonsultuj bezpłatnie swoje prawa do odszkodowania