Honcia Opublikowano 28 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2019 Witam mam pytanie czy należy mi się odszkodowanie ( z ubezpieczenia dodatkowego) za zlamany 4 palec u lewej nogi ale mam tylko zdjęcie z potwierdzonym zlamaniem zadnych innych dokumentów bo nie byłam u zadnego lekarza tylko pojechałam do Pani która wstawia wybite palce zrobiła opatrunek i tak kazała chodzić przez tydz potem na kontrol przyjechać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redakcja Opublikowano 1 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2019 Witaj, zależy od ubezpieczenia NW jakie posiadasz - czy taka szkoda jest ubezpieczona i jaki jest zakres uszczerbku za złamany palec. Sprawdź polisę i warunki ubezpieczenia i przede wszystkim zgłoś szkodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marta Sordon Opublikowano 3 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2019 Witam serdecznie, zgłoszenie szkody do ubezpieczyciela wymaga udowodnienia (art. 6 k.c), po Pani stronie leży więc obowiązek potwierdzenia zaistnienia szkody i wykazania jej następstw. Towarzystwo ubezpieczeń może odmówić wypłaty bez żadnej dokumentacji medycznej. Może więc Pani spróbować pozyskać zaświadczenie od osoby udzielającej pomocy o dacie i wykonanych czynnościach medycznych. O sposobie zgłoszenia roszczeń i wymaganych dokumentach może Pani przeczytać w poniższym artykule: https://odzyskaj.info/poradnik-odszkodowania/odszkodowania-za-wypadki-w-domu/ Pozdrawiam Cytuj Pozdrawiam Marta Sordon Campter Odszkodowania tel. +48 795 005 188 ul. Oświęcimska 7, 42-700 Lubliniec www.campter.pl Skonsultuj bezpłatnie swoje prawa do odszkodowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi