Witam. Po kolizji autka ford mondeo mk3 2.0 TDDI 2002 r ubezpieczyciel warta zakwalifikowała uszkodzenia pojazdu jako szkodę całkowitą. Ford został wyceniony na 13.000 zł a "wrak" na 8.600 czyli dla mnie 4.400 z OC sprawcy . O to szkody , które wymienione są w kosztorysie : ( nie został uwzględniony silnik , który zapala ,ale gaśnie po 5 sekundach... )
-
wzm tablicy rej p . zderzak p, poprzecz zderz prz, obojnik prz,kratka zderzaka prz, zamoc sro zderza prz, listwa ochronna l , listwa ochronna p,zamoc oslony l, zamoc oslony p .oslona zaczepu hol, owiewka dol kom siln, oslona p odpryskowa, krata wlotu pow kpl, ramka ozd kraty , emblemat krat chlode,blokada pokrywy , reflektor p, reflektor l ,uchwyt reflektora l i p,reflektor przeciwmglowy l i p, błotnik L i P ,plyn chlodniczy, przod,maska silnika.blotnik , zwmoc BL l, wzmocnienie BL P, podluznica P L ,podluznica P P.
elementy wymagające lakierowania ":zderzak P, zamoc oslony L, oslony p, ramka ozd kraty, maska silnika , blotnik p : , blotnik P P, BL wzmocne : , BL wzmoc P.
co mam zrobić z tym ? odszkodowanie to 4.400 niestety bardzo ciężko będzie naprawić mi auto w tej kwocie. na używkach naprawa wyniesie mnie około min. 4.000 tyś a może i więcej.
dziękuję za rade, Dodam , że chcę naprawiać autko sam, nie posiadam faktur