Gosiazm Opublikowano 23 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2019 Witam. Na urlopie w marcu 2018 uległa wypadkowi na TTeneryfie w parku wodnym Siam Park. Pęknięcie odcinka lędźwiowego kręgosłupa, znalazłam adwokata w Hiszpanii, który miał poprowadzić moja sprawę, niestety powyslaniu upoważnienia zaczął mnie zbywac i po kilku miesiącach stwierdził, iż nic nie uzyskamy i trzeba założyć sprawę cywilna, na którą mnie nie stać. Przestał się odzywać. Czy zna ktoś jakiegoś adwokata, który może mi pomóc w uzyskaniu odszkodowania. Mieszkam w Irlandii, tutaj nie ma adwokatów, którzy zajmują się sprawami w Hiszpanii. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Izabela Praska Opublikowano 24 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2020 Witam serdecznie, możliwość odszkodowania zależy od tego, czy wypadek w parku wodnym był nieszczęśliwym wypadkiem czy powstał z powodu zaniedbań właściciela parku wodnego lub jego pracowników. Nie ma możliwości uzyskania świadczenia jeśli przykładowo, ktoś poślizgnie się na mokrej kałuży obok basenu. Park wodny jest miejscem gdzie z reguły jest ślisko i mokro i trzeba zachować szczególną ostrożność. Natomiast jeśli do zdarzenie doszło z winy zarządcy parku, to można starać się o odszkodowanie w Hiszpanii. Współpracujemy z Kancelarią w Hiszpanii. Jeżeli jest Pani zainteresowana bezpłatną analizą możliwości uzyskania odszkodowania, to proszę o wysłanie zgłoszenie z opisem zdarzenia (kiedy i jak doszło do urazu, czy była jakaś wina zarządcy parku) oraz urazu. Prosze też o przedstawienie posiadanej dokumentacji powypadkowej (dokumenty medyczne, protokół policji lub protokół z miejsca zdarzenia). Pozdrawiam, Izabela Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi