Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

Wypadek w parku wodnym

Gosiazm
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Na urlopie w marcu 2018 uległa wypadkowi na TTeneryfie w parku wodnym Siam Park. Pęknięcie odcinka lędźwiowego kręgosłupa, znalazłam adwokata w Hiszpanii, który miał poprowadzić moja sprawę, niestety powyslaniu upoważnienia zaczął mnie zbywac i po kilku miesiącach stwierdził, iż nic nie uzyskamy i trzeba założyć sprawę cywilna, na którą mnie nie stać. Przestał się odzywać. Czy zna ktoś jakiegoś adwokata, który może mi pomóc w uzyskaniu odszkodowania. Mieszkam w Irlandii, tutaj nie ma adwokatów, którzy zajmują się sprawami w Hiszpanii.

Pozdrawiam

• 4 miesiące temu...

Witam serdecznie,

możliwość odszkodowania zależy od tego, czy wypadek w parku wodnym był nieszczęśliwym wypadkiem czy powstał z powodu zaniedbań właściciela parku wodnego lub jego pracowników. Nie ma możliwości uzyskania świadczenia jeśli przykładowo, ktoś poślizgnie się na mokrej kałuży obok basenu. Park wodny jest miejscem gdzie z reguły jest ślisko i mokro i trzeba zachować szczególną ostrożność. Natomiast jeśli do zdarzenie doszło z winy zarządcy parku, to można starać się o odszkodowanie w Hiszpanii.

Współpracujemy z Kancelarią w Hiszpanii. Jeżeli jest Pani zainteresowana bezpłatną analizą możliwości uzyskania odszkodowania, to proszę o wysłanie zgłoszenie z opisem zdarzenia (kiedy i jak doszło do urazu, czy była jakaś wina zarządcy parku) oraz urazu. Prosze też o przedstawienie posiadanej dokumentacji powypadkowej (dokumenty medyczne, protokół policji lub protokół z miejsca zdarzenia).

Pozdrawiam,

Izabela