Odszkodowanie za zawał serca

Założył Iwcia, 20 grudnia 2020 · 467 wyświetleń

Iwcia

Witam mam grupowe ubezpieczenie w pracy w PZU place najwyższa składkę, mąż przeszedł trzeci zawał serca.

W jednym z punktów jest iż mogę się starać o odszkodowanie w związku z ciężkim zachorowaniem męża.

I teraz moje pytanie czy dostanę jakakolwiek kwotę z mojej polisy odszkodowania.

Nadmienię ze nigdy wcześniej przy poprzednich zawałach serca męża nie staraliśmy się o jakiekolwiek odszkodowania ponieważ nie mieliśmy nigdzie żadnego wykupionego dodatkowego ubezpieczenia.

polny-wiatr30

Witam serdecznie,

wszystko zależy od rodzaju polisy, jaką ma Pani wykupioną. Warto sprawdzić Ogólne Warunki Ubezpieczenia załączone do polisy i przeczytać w jakich sytuacjach należy się świadczenie za poważne zachorowanie męża.

Jednakże obawiam się, że w większości przypadków świadczenie nie będzie się należało. Ubezpieczyciele przeważnie wypłacają świadczenia za pierwsze wystąpienie poważnego zachorowania. Nawet jeśli mąż wcześniej nie uzyskał środków z ubezpieczenia NW w związku z zawałem serca, to i tak świadczenie może nie zostać przyznane - chyba że ogólne Warunki Ubezpieczenia mówią inaczej.

Pozdrawiam,

polny-wiatr30