Gość Guest Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Witam chciałbym zapytać czy należy się mi się odszkodowania za zerwany biceps na kopalni ? Wypadku nie zgłosiłem. Wieczorem pojechałem na sor, zgory dziękuję za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Izabela Praska Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Witam serdecznie, jeśli do wypadku doszło w pracy, można uzyskać odszkodowanie z 3 źródeł: - ZUS - ale wypadek musi zostać zgłoszony i uznany jako wypadek przy pracy zgodnie z definicją, - OC pracodawcy - ale tylko wtedy, gdy pracodawca poprzez jakieś zaniedbania ponosi winę za powstanie urazu, - polisa NNW - jeżeli ma Pan wykupioną indywidualną polisę od następstw nieszczęśliwych wypadków można uzyskać świadczenie za uszczerbek na zdrowiu. Wszystko jednak zależy od tego jak doszło do zdarzenia, czym zdarzenie było spowodowane i jakiego faktycznie uszczerbku na zdrowiu Pan doznał. W razie dalszych pytań proszę o wysłanie zgłoszenia. Pozdrawiam, Izabela Praska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz Opublikowano 27 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2023 Witam wypadek w pracy na kopalni uznany zerwany biceps prawej ręki ile mogę dostać od zusu procentów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi