Jerzyce23 Opublikowano 11 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2021 Jestem kierowcą ciężarówki zatrudnionym w Niemieckiej firmie. Posiadam Niemieckie ubezpieczenie, oblałem się wrzątkiem na kawę podczas pauzy dobowej spędziłem tydzień w szpitalu, teraz jestem na zwolnieniu jeszcze przez jakiś czas. Czy należy się odszkodowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Izabela Praska Opublikowano 11 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2021 Witam, wszystko zależy od tego, jakiego rodzaju posiada Pan ubezpieczenie - zwykłe zdrowotne jako zatrudniony pracownik czy polisę od następstw nieszczęśliwych wypadków. Nie ma możliwości uzyskania odszkodowania za wypadek przy pracy czy jakiegokolwiek świadczenia od pracodawcy. Zdarzenie było nieszczęśliwym wypadkiem wiec może Pan uzyskać odszkodowanie jedynie z polisy od następstw nieszczęśliwych wypadków. Pozdrawiam, Izabela Praska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi