Kamil92 Opublikowano 9 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2021 Witam w zeszłym tygodniu miałem wypadek drogowy. Mieszkam w Holandi. Auto na holenderskich rejestracjach posiadam. Auto przede mną hamowało na autostradzie bo było ograniczenie ja również hamowałem. Osoba za mną nie miała prawdopodobnie dobrego dystansu i nie zdążyła zahamować. Auto w tyle za mną uderzyło moje auto a ja następne. Byłem jedna noc na obserwacji 24 h w szpitalu w Niemczech. Mam bóle głowy, szyja mnie boli i kręgosłup. Nie mam żadnych obrażeń na ciele. Nie wiem co mam zrobić co mogę zrobić. Nigdy nie miałem wypadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Izabela Praska Opublikowano 10 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2021 Witam serdecznie, osoba poszkodowana w kolizji lub wypadku ma możliwość starania się o odszkodowanie od ubezpieczyciela OC sprawcy zdarzenia. Można oczywiście walczyć o zwrot kosztów naprawy samochodu oraz o odszkodowanie związane z uszczerbkiem na zdrowiu. Uszczerbek na zdrowiu występuje wtedy, gdy urazy, do których doszło w czasie zdarzenia spowodują trwały uszczerbek na zdrowiu. Objawy takie jak ból głowy, ból szyi czy kręgosłupa są standardowymi objawami po kolizji. Jeśli objawy te miną w przeciągu kilku dni, to nie widzę możliwości uzyskania odszkodowania. Jeśli jednak objawy się pogłębią i konieczne będzie leczenie, to posiadając dokumentację medyczną dokumentującą obrażenia można starać się o odszkodowanie. W razie dalszych pytań zapraszam do kontaktu. Pozdrawiam, Izabela Praska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi