Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

Wypadek drogowy w Niemczech na autostradzie

Kamil92
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam w zeszłym tygodniu miałem wypadek drogowy.

Mieszkam w Holandi. Auto na holenderskich rejestracjach posiadam.

Auto przede mną hamowało na autostradzie bo było ograniczenie ja również hamowałem. Osoba za mną nie miała prawdopodobnie dobrego dystansu i nie zdążyła zahamować. Auto w tyle za mną uderzyło moje auto a ja następne. Byłem jedna noc na obserwacji 24 h w szpitalu w Niemczech. Mam bóle głowy, szyja mnie boli i kręgosłup. Nie mam żadnych obrażeń na ciele.

Nie wiem co mam zrobić co mogę zrobić. Nigdy nie miałem wypadku.

Witam serdecznie,

osoba poszkodowana w kolizji lub wypadku ma możliwość starania się o odszkodowanie od ubezpieczyciela OC sprawcy zdarzenia. Można oczywiście walczyć o zwrot kosztów naprawy samochodu oraz o odszkodowanie związane z uszczerbkiem na zdrowiu. Uszczerbek na zdrowiu występuje wtedy, gdy urazy, do których doszło w czasie zdarzenia spowodują trwały uszczerbek na zdrowiu.

Objawy takie jak ból głowy, ból szyi czy kręgosłupa są standardowymi objawami po kolizji. Jeśli objawy te miną w przeciągu kilku dni, to nie widzę możliwości uzyskania odszkodowania. Jeśli jednak objawy się pogłębią i konieczne będzie leczenie, to posiadając dokumentację medyczną dokumentującą obrażenia można starać się o odszkodowanie. W razie dalszych pytań zapraszam do kontaktu.

Pozdrawiam,

Izabela Praska