pbbablin Posted November 10, 2021 Share Posted November 10, 2021 Już kiedyś tu pisałem. Miałem 2 wypadki komunikacyjne. W pierwszym obite płaty czołowo-skroniowe, pęknięta miednicę, złamane podudzie 8 tygodni w szpitalu nie pamiętam pierwszych 3 tygodni następne 5 jakoś już pamiętam. Było to w 2000r z tej okazji mam do tej pory rentę. W 2009r obita głowa płaty, obity kręgosłup syjny i piersiowy oraz złamane trzony z przemieszczeniem L2 L3 i to samo podudzie. Po 2 wypadku pracowałem pół roku i chorobowe miałem rentę z ZUS i UFG i wynagrodzenie. Starałem się o podwyższenie renty i zmienił się likwidator. Odebrano mi rentę na 3 lata. Wdziolem firmę i ona mi się postarała o przywrócenie. Ale UFG powiedział mi że te wypadki są podobne nakładają się. Więc UFG od renty równej u mnie najniższego wynagrodzenia odjęła rentę z ZUS i resztę podzieliła na 50% tyle mi płacą. Chciałbym się dowiedzieć od was czy mogę to jakoś zmienić? Wcześniej też zanim mi przywrócono rentę i dostałem też na zwiększone potrzeby. Wysyłałem faktury i miałem zwracane 100% a teraz tylko 50!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vakker Polska Wiola Posted July 12 Share Posted July 12 Witam, poproszę o kontakt w tej sprawie. 530 969 179 Postaram się pomóc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marta Sordon Posted July 17 Share Posted July 17 Witam serdecznie, w przypadku tożsamych objawów ubezpieczyciel może zweryfikować zakres odszkodowania, jak również przyznanych świadczeń. Celem ostatecznej weryfikacji zakresu obrażeń obu wypadków musiałby sprawę ocenić biegły sądowy, wskazując na ile drugi wypadek i Pana obrażenia "nakładają się" na poprzednie. W przypadku świadczeń rentowych wypłacanych przez Ubezpieczyciela po wypadku, są to roszczenia uzupełniające ponad otrzymywane z ZUS świadczenia. Jeśli zachował Pan częściową niezdolność do pracy, przyjmuje się także, że ma Pan zdolność zarobkowania poza rentą do ok 50% najniższego wynagrodzenia. W przypadku zaś uznania renty jedynie w zakresie 50%, będzie ono stosownie obniżane. Może Pan oczywiście złożyć skargę lub reklamację, jednak ostateczne rozstrzygnięcie nastąpi na drodze sądowej. Quote Pozdrawiam Marta Sordon Campter Odszkodowania tel. +48 795 005 188 ul. Oświęcimska 7, 42-700 Lubliniec www.campter.pl Skonsultuj bezpłatnie swoje prawa do odszkodowania Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts