Linusiaw Opublikowano 16 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2022 Witam, proszę o pomoc ponieważ nie mogę się pogodzić z opinią lekarza orzecznika. Mam ubezpieczenie w PZU życie SA pracownicze typ P Plus. Dnia 02.12.2021 doznałam wypadku w domu, poparzyłam wrzącą zupą podudzie i grzbiet stopy(poparzenie II stopnia). Pierwszej pomocy udzieliłam sobie sama. (Mam małe dziecko nie miałam go z kim zostawić a wypadek wydarzył się o godzinie 23.45). Rano zgłosiłam się do lekarza, zalecił maść i zmianę opatrunków 2 razy dziennie(lekarz stwierdził że oparzenie nie wymagało leczenia szpitalnego).Dnia 22.12.2021 na wizycie kontrolnej lekarz zadecydował o zakończeniu leczenia. Złożyłam wniosek online(zdjęcia i dokumentację medyczną) o odszkodowanie do PZU . Niestety lekarz orzecznik stwierdził, że na tym etapie postępowania nie jest możliwe ustalenie ostatecznego stopnia (procentu) trwałego uszczerbku na zdrowiu. Zasugerował datę końcową oceny uszczerbku na zdrowiu na kwiecień 2022. W kwietniu mam przesłać także aktualne zdjęcia miejsc po oparzeniu. Proszę o pomoc ponieważ nie mogę pogodzić się z tym odroczeniem terminu.Moim zdaniem blizna powinna podlegać ocenie bezpośrednio po zakończeniu leczenia a nie 3 miesiące później tym bardziej ,że lekarz prowadzący zakończył leczenie. Obecnie smaruję miejsca oparzenia kremem na blizny i może stać się tak że w kwietniu blizna ta może być praktycznie niewidoczna.Nie powołano komisji naocznej wszystko drogą online. Czy odroczenie terminu jest zgodne z prawem tym bardziej że posiadam dokumentację o zakończonym leczeniu ?? Czy mogę się odwołać od decyzji powołując się na jakiś paragraf? Czy to jest raczej bez szans na odszkodowanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejo Opublikowano 28 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2022 Odwołaj się warto uzyskać też w odwołaniu powołać się na opinie innego specjalisty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ywazen Opublikowano 30 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2023 Spróbnuj uzyskać druga opinie w tym temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi