Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

Oparzenie podudzia i grzbiet stopy

Linusiaw
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, proszę o pomoc ponieważ nie mogę się pogodzić z opinią lekarza orzecznika.

Mam ubezpieczenie w PZU życie SA pracownicze typ P Plus. Dnia 02.12.2021 doznałam wypadku w domu, poparzyłam wrzącą zupą podudzie i grzbiet stopy(poparzenie II stopnia). Pierwszej pomocy udzieliłam sobie sama. (Mam małe dziecko nie miałam go z kim zostawić a wypadek wydarzył się o godzinie 23.45). Rano zgłosiłam się do lekarza, zalecił maść i zmianę opatrunków 2 razy dziennie(lekarz stwierdził że oparzenie nie wymagało leczenia szpitalnego).Dnia 22.12.2021 na wizycie kontrolnej lekarz zadecydował o zakończeniu leczenia. Złożyłam wniosek online(zdjęcia i dokumentację medyczną) o odszkodowanie do PZU . Niestety lekarz orzecznik stwierdził, że na tym etapie postępowania nie jest możliwe ustalenie ostatecznego stopnia (procentu) trwałego uszczerbku na zdrowiu. Zasugerował datę końcową oceny uszczerbku na zdrowiu na kwiecień 2022. W kwietniu mam przesłać także aktualne zdjęcia miejsc po oparzeniu.

Proszę o pomoc ponieważ nie mogę pogodzić się z tym odroczeniem terminu.Moim zdaniem blizna powinna podlegać ocenie bezpośrednio po zakończeniu leczenia a nie 3 miesiące później tym bardziej ,że lekarz prowadzący zakończył leczenie. Obecnie smaruję miejsca oparzenia kremem na blizny i może stać się tak że w kwietniu blizna ta może być praktycznie niewidoczna.Nie powołano komisji naocznej wszystko drogą online. Czy odroczenie terminu jest zgodne z prawem tym bardziej że posiadam dokumentację o zakończonym leczeniu ?? Czy mogę się odwołać od decyzji powołując się na jakiś paragraf? Czy to jest raczej bez szans na odszkodowanie ?

• 7 miesięcy temu...
  • 5 miesięcy temu...