Marcelo Opublikowano 28 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2008 Mialem wypadek w pracy 1,5 roku temu przestrezlilem sobie reke na wylot pistoletem na gwozdzie lezalem w szpitalu 4 dni i mialem opercaje na szczescie sie skonczylo dobrze nie uszkodzielm zadnych sciegien w rece i dzisiaj mam w pelni sprawna.Nie dostalem wtedy doszkodowania od firmy chociaz wszystkie skladki odprowadzam dzisiaj zostalem do tego bezprawnie zwolniony i zamierzam dochodzic swoich praw.Czy jest w Irlandi jest takie cos jak przedawnienie?Czy moge sie ubiegac jeszcze o odszkodowanie?Z gory dziekuje za odp. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 witam sprawy przedawniają się po trzech latach od momentu zaistnienia szkody, czyli Twoja sprawa nie uległa jeszcze przedawnieniu.Większość firm w Irlandii posiada ubezpieczenie od odpowiedzialności cywilnej, z którego wypłacane są pracownikom odszkodowania za wypadki przy pracy. Jeśli jednak chcesz się ubiegać o odszkodowanie musisz zebrać odpowiednie dokumenty. Przede wszystkim musisz posiadać stosowne zaświadczenie, że do wypadku nie doszło z Twojej winy. Aby uzyskać odszkodowanie musisz także dowieść poniesiona szkodę potrzebne będą Ci odpowiednie zaświadczenia lekarskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcelo Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Jak powinno wygladac takie zaswiadczenie ze stalo sie to nie z mojej winy?wtedy zbijalem konstrukcje z Bali i reka sie niestety slizgnela...jesli chodzi o jakiekolwiek o zaswiadczenia ze szpitala(operacja,szpiatlne leczenie i rehabilatacja) to niemam problemu z zebraniem tego bo wystarczy ze tylko tam pojade i wszystko jest uwzglednione gdzie to sie stalo i w jaki sposob...ale czy jest szansa?wiem jeszcze jedno ze moj zaklad nie zglosil tego do ubezpieczalni i wiele innych przypadkow...dzieki za odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi