Marta Violetta Opublikowano 25 Stycznia Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia Witam mialam wypadek w pracy podniosłam skrzynkę z zawartością około 20 kg w pewnym momencie strzyknelo mi coś w kregoslupie ledzwiowym i przeszedł mi prąd do nóg I upadłam na plecy niepozwolono mi wstać zadzwonili po karetkę zabrali mnie do szpitala wieczorem wypisali do domu z morfina i kazali się zgłosić do lekarza rodzinnego jestem leczona pol roku mam problem z chodzeniem I bolem kregoslupa będę miała zastrzyki w kregoslup zastrzyk nadtwardowkowy czy należy mi się odszkodowanie I jak dlugo trwa procedura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marta Violetta Opublikowano 25 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 7 minut temu, Marta Violetta napisał: Witam mialam wypadek w pracy w holandii podniosłam skrzynkę z zawartością około 20 kg w pewnym momencie strzyknelo mi coś w kregoslupie ledzwiowym i przeszedł mi prąd do nóg I upadłam na plecy niepozwolono mi wstać zadzwonili po karetkę zabrali mnie do szpitala wieczorem wypisali do domu z morfina i kazali się zgłosić do lekarza rodzinnego jestem leczona pol roku mam problem z chodzeniem I bolem kregoslupa będę miała zastrzyki w kregoslup zastrzyk nadtwardowkowy czy należy mi się odszkodowanie I jak dlugo trwa procedura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Izabela Stryjewska Opublikowano 10 Maja Udostępnij Opublikowano 10 Maja Dzień dobry, Aby dochodzić roszczeń za wypadek przy pracy w Holandii, kluczowe są: - UDOWODNIENIE WINY PRACODAWCY I JEGO ODPOWIEDZIALNOŚCI ZA ZDARZENIE (lub współpracownika) - jak wyglądały okoliczności wypadku? Z jakiego powodu doszło do zdarzenia? Co może Pani zarzucić pracodawcy? Doszło do jakiegoś zaniedbania w zakresie BHP? Czy sporządzono protokół z wypadku? Jeżeli nie wspomniano w protokole o zaniedbaniach w zakresie BHP a Pani uważa, ze do nich doszło, należy określić dokładnie na czym polegały oraz je udowodnić - np. oświadczeniami naocznych świadków. W przypadku urazów przeciążeniowych udowodnienie winy bywa dość trudne - musiałaby Pani udowodnić, że dźwigała Pani ciężary ponadnormatywne. Czas trwania procedury odszkodowawczej w Holandii jest długi, wynosi średnio o 1,5 roku do 3 lat. Cytuj Izabela Stryjewska Campter Odszkodowania kom. 690 622 575, mail: i.stryjewska@campter.pl ul. Oświęcimska 7 42-700 Lubliniec www.campter.pl Skonsultuj bezpłatnie swoje prawa do odszkodowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi