Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

Wypadek w pracy

Marta Violetta
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mialam wypadek w pracy podniosłam skrzynkę z zawartością około 20 kg w pewnym momencie strzyknelo mi coś w kregoslupie ledzwiowym i przeszedł mi prąd do nóg I upadłam na plecy niepozwolono mi wstać zadzwonili po karetkę zabrali mnie do szpitala wieczorem wypisali do domu z morfina i kazali się zgłosić do lekarza rodzinnego jestem leczona pol roku mam problem z chodzeniem I bolem kregoslupa będę miała zastrzyki w kregoslup zastrzyk nadtwardowkowy czy należy mi się odszkodowanie I jak dlugo trwa procedura

7 minut temu, Marta Violetta napisał:

Witam mialam wypadek w pracy w holandii podniosłam skrzynkę z zawartością około 20 kg w pewnym momencie strzyknelo mi coś w kregoslupie ledzwiowym i przeszedł mi prąd do nóg I upadłam na plecy niepozwolono mi wstać zadzwonili po karetkę zabrali mnie do szpitala wieczorem wypisali do domu z morfina i kazali się zgłosić do lekarza rodzinnego jestem leczona pol roku mam problem z chodzeniem I bolem kregoslupa będę miała zastrzyki w kregoslup zastrzyk nadtwardowkowy czy należy mi się odszkodowanie I jak dlugo trwa procedura

• 3 miesiące temu...

Dzień dobry,

Aby dochodzić roszczeń za wypadek przy pracy w Holandii, kluczowe są:

- UDOWODNIENIE WINY PRACODAWCY I JEGO ODPOWIEDZIALNOŚCI ZA ZDARZENIE (lub współpracownika) - jak wyglądały okoliczności wypadku? Z jakiego powodu doszło do zdarzenia? Co może Pani zarzucić pracodawcy? Doszło do jakiegoś zaniedbania w zakresie BHP? Czy sporządzono protokół z wypadku?

Jeżeli nie wspomniano w protokole o zaniedbaniach w zakresie BHP a Pani uważa, ze do nich doszło, należy określić dokładnie na czym polegały oraz je udowodnić - np. oświadczeniami naocznych świadków.

W przypadku urazów przeciążeniowych udowodnienie winy bywa dość trudne -  musiałaby Pani udowodnić, że dźwigała Pani ciężary ponadnormatywne.

Czas trwania procedury odszkodowawczej w Holandii jest długi, wynosi średnio o 1,5 roku do 3 lat. 

Izabela Stryjewska

Campter Odszkodowania kom. 690 622 575, mail: i.stryjewska@campter.pl

ul. Oświęcimska 7 42-700 Lubliniec

www.campter.pl

Skonsultuj bezpłatnie swoje prawa do odszkodowania