mimimi Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 witam wszystkich tak czytma i obserwuje co tu sie dzieje i chcialam tez podzielic sie swoją sprawą i problemem. otóż mialam wypadek w RFN. I tam zgłaszam się o odszkodowanie, sprawę już prowadzi kolega. ale nie wiem jak uzyskać utracone dochody, co przedstawić ubezpieczalni aby być wiarygodnym, bo moje zarobki są naprawdę spore, prowadze biuro rachunkowe, do tego jestem na pol etetu w pewnej spolce, mam zlecenia dodatkowe, to wszystko poteżne pieniądze, a ja siedze nadal w domu na zwolnieniu i nic nie moge zrobic,co mam wyslac tym z neimieckiej ubezpieczalni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariannek Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2008 witaj! jak to co jest potrzebne? najlepiej napisz, zadzwoń do pracodawcy, niech Ci wystawi zaświadczenie o zarobkach netto, które uzyskiwałaś w zeszłych miesiącach, ubezpieczalnia zazwyczaj chce spojrzeć w dochody poszkodowanego kilka miesięcy wstecz, aby mieć pewność, czy czasem dochody z zeszłego miesiąca nie są wyjątkiem (oczywiście w mniemaniu ubezpieczalni zawyżającym utracone dochody). Dlatego najlepiej przedstawić dochody netto z 3 miesięcy poprzedzających wypadek i zwolnienie chorobowe. Co do zleceń i niezrealizowanych kontraktów:- zlecenia trzeba również udowodnić - najlepiej przedstawić oświadczenie niedoszłego zleceniodawcy z wypisanym przedmiotem umowy, wartością zlecenia, długością trwania , itp. mozna rowniez przedstawić kosztorysy lub wyceny uslug, które miały być wykonane i które zostały już zaakceptowane przez zleceniodawcę- niezrealizowane kontrakty - sprawa jest o tyle prosta, iż umowy są już podpisane i opiewają na określone kwoty, należy je przedstawić ubezpieczalni.to chyba tyle w skróciemasz jeszcze pytania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwa26051970wp.pl Opublikowano 18 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 mam samochód ubezpieczony w compensa.Mąż na autostradzie w Niemczech przebił oponę.Koszt naprawy wyniósł 300 euro.W związku z tym mam pytanie czy ubezpieczenie zwróci nam koszty naprawy.Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wcpik Opublikowano 18 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 jeżeli nie masz AC, nie ma szans na odszkodowanie. Chyba że opona pękła ze względu na pozostawione na drodze ostre przedmioty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi