adeczek111 Opublikowano 10 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2008 Witam w kwietniu zlamalem obojczyk mialem operacie ponieważ był wolny odlam kosci i polaczono to wszystko drutem kirschnera Mam 17 lat i z tego co wiem to ubezpieczenie szkolne wynosi 20 tys zl O jakie odszkodowanie moge sie ubiegać ?? Ile procent ubytku na zdrowiu moga mi policzyc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Campter.pl Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 Z postu wynika, że jesteś ubezpieczony w ramach szkolnego ubezpieczenia następstw nieszczęśliwego wypadku tzw. NNW. Jakie odszkodowanie otrzymasz zależy od tego jaki stopień uszczerbku na zdrowiu stwierdzi lekarz orzecznik ubezpieczyciela, z którym Twoja szkoła podpisała umowę. Każdy ubezpieczyciel ma własne tabele procentowego uszczerbku na zdrowiu. Po dokonaniu oceny lekarza ubezpieczyciel wypłaci Ci określony procent od sumy ubezpieczenia, która w Twoim przypadku wynosi 20.000 zł - jak sam podałeś. W zależności od rodzaju złamania w takim przypadku jak Twój orzeka się zwykle między 5% a 20% trwałego uszczerbku na zdrowiu. Wszystko jednak zależy od konkretnego przypadku i analizy dokumentacji medycznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuziaa Opublikowano 23 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 mam ten sam problem. Na zajeciach w-fu na uczelni zlamałam obojczyk. został on polączony płytką i zamierzam ubiegać się o odszkodowanie. ile mniej wiecej dostaje sie za taki uraz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi