allegro.zaba Opublikowano 29 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia Witam, W 2019 roku (listopad) miałem poważny wypadek - wjechałem w tył naczepy, auto stało na zakazie. Przyznałem się do winy (otrzymałem mandat) nie wiedząc, że auto, w które wjechałem stało na zakazie (teren zabudowany), dopiero po czasie i mojej interwencji na komisariacie policja wróciła do sprawy. Miałem tylko OC, auto - szkoda całkowita. Czy znajdę tutaj osobę (firmę), która pomoże w odzyskaniu odszkodowania (wartość pojazdu w dniu szkody ok 70.000) i czy jest jakakolwiek nadzieja na odzyskanie części środków z odszkodowania? Pozdrawiam, tel. 604752323 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marta Sordon Opublikowano 9 Maja Udostępnij Opublikowano 9 Maja Witam serdecznie, w przypadku szkody całkowitej Ubezpieczyciel nie wypłaca pełnej wartości pojazdu na dzień zdarzenia, tylko pomniejsza ją o wartość pozostałości pojazdu (gdyż przedstawia on też swoją wartość, nawet nieznaczną po zezłomowaniu). Ubezpieczyciel nie ma także obowiązku "odebrać/odkupić" od Pana pojazdu w stanie uszkodzonym, może pomóc w jego odsprzedaży wystawiając go na profesjonalnych platformach sprzedażowych i odnajdując oferenta, który za wskazaną kwotę odkupi pozostałość pojazdu. Jeśli kwota ta będzie niższa, niż ubezpieczyciel przyjął przy wyliczeniu szkody, powinni zwrócić różnicę. Pozdrawiam Marta Sordon Campter Odszkodowania tel. +48 795 005 188 ul. Oświęcimska 7, 42-700 Lubliniec www.campter.pl Skonsultuj bezpłatnie swoje prawa do odszkodowania Cytuj Pozdrawiam Marta Sordon Campter Odszkodowania tel. +48 795 005 188 ul. Oświęcimska 7, 42-700 Lubliniec www.campter.pl Skonsultuj bezpłatnie swoje prawa do odszkodowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi