braknaklejki Opublikowano 8 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 Witam,mój znajomy miał stłuczkę nie z jego winy, uszkodzony cały przód, wyszła szkoda całkowita tj wartość rynkowa 14700 a wartość naprawy 15683, po wyliczeniu wypłacili 7500, wartość pozostałości wg ich wyliczenia 7200.Był w warsztacie który zrobił kosztorys naprawy za 14554( na oryginalnych częściach), czyli mieści się w 100% wartości.ale ubezpieczyciel po przedstawieniu przez mojego znajomego pisma ze chce naprawiać do 100% wartości powidział ze może warunkowo się zgodzić ale na naprawę do max 12500. Czy jest to zasadne? czy można się domagać naprawy na faktury z ASO do 100% wartości?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek1661348253 Opublikowano 8 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 Można się domagać do 100% Wartości Rynkowej. Skoro wyliczyli WR to są już znane koszta. http://www.piekielnie-dobre-ubezpieczenia.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thobalt Opublikowano 12 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2011 Owszem, ubezpieczyciel może się zgodzić na naprawę samochodu przy użyciu oryginałów i w ASO, ale naprawa, która przekroczy wyliczenia kosztorysowe musi zostać z zakładem ubezpieczeń uzgodniona, trzeba przedstawić fakturę za naprawę pojazdu wraz z fakturą za części i oczywiście wartość naprawy nie może przekraczać 100% wartości pojazdu sprzed szkody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniia82 Opublikowano 21 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2011 Witam!Pana kolega może sie również starac o odszkodowanie z oc sprawcy wypadku. Pytanie czy kolega był po wypadku u lekarza?Warto o tym pamiętac!Jeżeli potrzebna będzie pomoc proszę pisac na mojego maila.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi