wanderka Opublikowano 15 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2008 Mialam wczoraj wieczorem wypadek samochodowym, bylam kierowca, sprawca wymusil na mnie pierwszenstwo i uderzyl w moje drzwi. Policja spisala notke i ukaralo go mandatem. Dzis zaczela mnie bolec szyja, glowa i mam nudnosci. Ide za chwile do lekarza, bo nie wiem co mam z tym robic i sie boje. Posiadam ubezpieczenie samochodowe AC z NNW, oraz ubezpieczenie prywatne PZU jako student. Czego mam teraz pilnowac, jak postepowac by ubiegac sie o odszkodowanie, i czy moge to robic z obu firm? Jak cale takie postapowanie wyglada, bo jestem pierwszy raz w zyciu w takiej sytuacji i nie ma nawet kto mi doradzic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adono Opublikowano 20 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 Jeśli byłaś poszkodowana w wypadku nie z Twojej winy powinnaś starać się o odszkodowanie z OC sprawcy wypadku. O odszkodowanie z NNW możesz starać sie dodatkowo. Jeśli na miejscu wypadku była policja powinnaś poprosić o udostępnienie Ci numeru polisy sprawcy. Następnie powinnaś skierować roszczenie do jego ubezpieczalni. W miarę możliwości zbierz jak najwięcej dokumentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi