Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

Wypadek na sankach w Szwajcarii

Paulina1234
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, 

31 grudnia 2023, doznałam uszczerbku na zdrowiu podczas sportów zimowych, w Szwajcarii.
Zjeżdżałam na sankach na specjalnie do tego przygotowanym torze. 
Uszkodziłam kolano, następnego dnia wróciłam do kraju, w którym obecnie zamieszkuje-Irlandii, by skonsultować z lekarzem, czy mój stan jest poważny. Po wielu wizytach i badaniach okazało się, ze konieczna jest operacja.
-Od tego czasu jestem na zwolnieniu chorobowym
-przeszłam rewizyjną operację rekonstrukcji wiązadła krzyżowego oraz usunięcia fragmentu łąkotki.
- moje nogi są okaleczone bliznami
- po mimo rehabilitacji wciąż nie wróciłam do pełnej sprawności.

A wszystko to przez fakt, iż górka ta okazała się nieprzystosowana do zjazdów, a na jej końcu była specjalna siatka materiałowa, która miała stopować przed ewentualnym wyjechaniem na chodnik czy jezdnie, natomiast była bardzo napięta przez co wbiłam się w nią nogami niczym w beton i nie było pompowanych zabezpieczeń po całej szerokości toru.
Prawnicy w Irlandii rozkładają ręce ze względu, iż Szwajcaria nie jest w uni europejskiej, czy są państwo w stanie coś doradzić?
Na dowód tego wypadku mam jedynie nagranie telefonem jak do tego doszło oraz 3 świadków, którzy uczestniczyli ze mną tego dnia w zjazdach (2 z nich zamieszkuje w Szwajcarii na stałe ), no i oczywiście całą dokumentację medyczną z wywiadem lekarskim w opisie, którego jest jak do tego doszło.