joanna1000 Posted May 7, 2008 Share Posted May 7, 2008 2 tygodnie temu mialam kolizję samochodową (udzial brały 3 saochody), wypadek nie był z mojej winy. Zdarzyło się to w drodze do pracy (dowodem na to jest godzina wypadku i miejsce). Aktualnie jestem na zwolnieniu lekarskim. Na miejsce przyjechała policja, sporzadzila notatke, po wypadku byłam na izbie przyjęć w szpitalu gdzie dostałam dokumenty, teraz jestem pod kontrola ortopedy i neurologa. Mam pytanie o jakie odszkodowania moge sie ubiegać i gdzie powinnam to zglosić ponieważ nigdy wcześniej nie miałam żadnego wypadku i szczerze mowiąc nie wiem jak sie powinnam do tego zabrać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
harold Posted May 8, 2008 Share Posted May 8, 2008 Możesz ubiegać się o odszkodowanie z ubezpieczenia OC sprawcy wypadku. Nie należy Ci się odszkodowanie z ZUS ponieważ wypadki w drodze do pracy nie są uznawane za wypadki przy pracy. Roszczenie powinnaś zgłosić do ubezpieczalni sprawcy. Powinnaś zebrać niezbędne dokumenty lekarskie i zaświadczenia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts